Ioan Ghise: Nu functioneaza tara asta dupa cum doreste dl. Dragnea

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 11 Iunie 2013, ora 13:15
2614 citiri
Ioan Ghise: Nu functioneaza tara asta dupa cum doreste dl. Dragnea
Foto: Ziare.com

Regionalizarea este o abordare gresita de politica publica pentru ca mai intai ar fi trebuit adoptata noua Constitutie care sa prevada infiintarea regiunilor, afirma senatorul liberal Ioan Ghise.

"O constructie administrativa are o ierarhie si o etapizare. Din perspectiva ierarhica, incepem cu Constitutia si apoi vine legea regionalizarii", a declarat Ioan Ghise pentru Ziare.com.

Senatorul liberal pune graba regionalizarii pe seama ambitiei lui Liviu Dragnea de a fi considerat "parintele regionalizarii": "Este o tema dezvoltata fals ca sa agite spiritele. (...) Nu functioneaza tara asta dupa cum doreste dl. Dragnea. Cand altul a mimat ca e parintele Constitutiei, Dragnea vrea sa mimeze ca e parintele regionalizarii. N-ai aprobata Constitutia si dezvolti o tema ulterioara Constitutiei si creezi controverse. Tema falsa, inutila consuma energie si timp, totul se va relua dupa ce vom avea Constitutie".

Ioan Ghise considera de asemenea ca Romania, care are acum 3 niveluri administrative, national, judetean si local, nu are nevoie de inca unul, cu birocratia si costurile aferente. Senatorul liberal spune ca ar trebui introduse regiunile, dar ar trebui desfiintate judetele, altfel nu faci decat sa majorezi cheltuielile.

Ioan Ghise: Premierul trebuie sa isi dea demisia. Coabiteaza reprezentantii serviciilor secrete Interviu

In ceea ce priveste capitalele de regiune, acestea ar trebui stabilite in baza unor criterii stabilite prin Constitutie. "Aici nu e intre muschii lui Iohannis, Ghise, Nitu, respectiv Mazare. Daca prin Costitutie accepti regiunile ca unitati administrativ teritoriale, stabilesti criteriile. Altfel se cearta Iasi cu Bacau, Sibiu cu Brasov si Targu Mures, Cluj si Oradea, Timisoara si Arad, intre Pitesti si Ploiesti", afirma Ioan Ghise.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat recent ca isi doreste ca noua lege de organizare administrativ teritoriala sa fie adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului imediat dupa adoptarea prin referendum a noii Constitutii, care sa prevada infiintarea regiunilor.

Liviu Dragnea despre regionalizare

PNL a infiintat o comisie proprie pentru regionalizare condusa de Klaus Iohannis.

Iohannis: Nu putem face legislatia privind regionalizarea pana in 2014

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Ghise atac Dragnea, #Ghise regionalizare , #reorganizare teritoriala Romania