Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: USL vrea sa scoata Romania din UE si NATO

Duminica, 03 Martie 2013, ora 09:11
6005 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: USL vrea sa scoata Romania din UE si NATO

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu si seful Cancelariei prezidentiale, Cristian Diaconescu, au prezentat public, acum cateva saptamani, ceea ce parea a fi o analiza a Presedintiei Romaniei: pericolul ca Puterea aflata la guvernare sa actioneze pentru decuplarea Romaniei de la structurile euro-atlantice.

Declaratiile de atunci sunt confirmate dramatic de catre cei mai inalti exponenti ai Puterii: Victor Ponta, Crin Antonescu, Titus Corlatean.

Ce ar putea insemna faptul ca Romania renunta le solicitarea de intrare in spatiul Schengen, facuta de cele trei personalitati ale Puterii, altceva decat pregatirea populatiei la perspectiva decuplarii in trepte a Romaniei de la proiectul euro-atlantic?

Rememorarea evenimentelor din ultimele 7-8 luni, citite in aceasta cheie, par a da dreptate celor doi consilieri prezidentiali.

* Atacul asupra statului de drept avand drept miza debarcarea presedintelui Basescu esuat prin interventia energica a oficialilor de la Bruxelles si Washington.

* Renuntarea, de facto deocamdata, la acordul cu FMI-BM-UE privind finantarea Romaniei.

* Inceputul incalecarii Justitiei prin debarcarea judecatorilor Ghica si Danilet.

* Proiectia schimbarii constitutionale care face din Guvern puterea cea mai importanta in stat.

* Renuntarea la spatiul Schengen, anuntata cu tuse amestecate, deocamdata.

* Negarea concluziilor raportului MCV si refuzul de a lua masurile cerute in raport. Suntem, probabil, singura tara din lumea civilizata cu ministri trimisi in judecata.

Daca procesul de decuplare este negat, deocamdata, motivul este ca Romania nu are bani la buget pentru a plati pensii si salarii bugetare si, dupa unele informatii de presa, Rusia ar fi refuzat sa preia finantarea Romaniei, ca alternativa la finantarea FMI-UE-BM.

Ne aducem aminte si opozitia anumitor cercuri de interese din anii premergatori aderarii Romaniei la UE care spuneau ca este prea devreme, ca Romania nu este pregatita, ca ar fi bine sa mai asteptam un numar de ani pana la aderarea la UE si NATO.

Explicatia actiunii grupurilor de interese care actioneaza pentru iesirea Romaniei din UE si NATO este evidenta: vor sa puna mana pe ultimele active ale economiei comuniste, ramase in proprietate de stat, sa fraudeze in folos propriu bugetul de stat prin detinerea functiilor publice importante, guvernamentale si parlamentare, sa scape de cercetarea si sanctionarea Justitiei pentru fapte trecute, prezente si viitoare.

Faptul ca Justitia, in special parchetele, ICCJ, CCR si CSM, se opun acestui joc murdar si actioneaza ca ultima reduta in fata agresiunii actualei Puteri asupra statului de drept ii deranjeaza teribil pe actualii guvernanti, care cauta metode si mijloace pentru a subordona Justitia intereselor lor. Au si inceput, prin decredibilizarea CSM.

Nu este exclus ca revizuirea Constitutiei sa urmareasca aceste doua obiective: subordonarea Justitiei puterii executive si legislative si scoaterea Romaniei din cadrul legislativ si de cooperare fixat de tratatele semnate cu UE si NATO.

Declaratiile halucinante ale lui Victor Ponta, conform caruia "in cei 9 ani in care domnul presedinte Basescu s-a ocupat, mai mult sau mai putin constitutional, de relatiile Romaniei in Europa a ratat absolut toate tintele: avem MCV in continuare, nu am intrat in Schengen, nu suntem nici macar aproape de euro, deci esec pe linie pentru domnul presedinte Basescu", spun totul despre manevrele premierului Romaniei si despre intentiile sale.

De fapt, despre convingerea ca isi poate manipula la nesfarsit alegatorii de la ultimele alegeri.

Concluzia ar putea fi aceea ca presedintele e de vina pentru esecul integrarii in UE, ca atare renuntam la integrare. Nu m-ar mira ca declaratiile ulterioare ale Puterii sa fie duse in aceasta nota.

Nu poti fi stapan la tine acasa, stapan in sensul deplin, comunist, al cuvantului, adica sa avem toata puterea, nu doar guvernarea, daca "jandarmii" UE si Departamentul de Stat iti stau in coasta si te judeca pentru orice derapaj de la democratie si statul de drept.

Nu asta sperau, cand au ajuns la guvernare, urmasii genetici ai comunismului. Sperau sa controleze si sa stapaneasca tot ce misca, in special banii tarii si proprietatea de stat, atata cata a mai ramas.

Acestui plan, cu migala tesut la Grivco, i se opun presedintele Basescu si oficialii UE si americani. In consecinta, trebuie eliminati din ecuatie.

De unde bani pentru plata pensiilor si salariilor bugetare? Asta e, in adevar, o mare problema, dar care va fi, probabil escamotata, prin reducerea dramatica a nivelului de trai al romanilor, cu manipularea ca imperialistii si capitalistii nenorociti, europeni si americani, sunt vinovati pentru faptul ca Guvernul nu mai are bani de pensii si salarii.

Orientarea actualei Puteri spre spatiul sovietic este o alternativa de luat in seama, avand in vedere interesul Moscovei de a elimina scutul antiracheta din apropierea granitelor sale, de a negocia de pe o pozitie mult intarita prin "inghitirea" Romaniei si Bulgariei si refacerea fostului spatiu sovietic.

Cert este ca vom trece printr-o perioada decisiva, care risca sa anihileze tot efortul Romaniei de a intra in randul tarilor civilizate, in care se respecta principiile democratice si ale statului de drept.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Ponta iesire UE NATO, #Ponta Schengen Corlatean , #Schengen