USR-Plus cere finalizarea marilor proiecte ale Capitalei. Spitalul Metropolitan, Pasajul Doamana Ghica si Prelungirea Ghencea, incluse in bugetul pe 2021

Marti, 06 Aprilie 2021, ora 11:38
2977 citiri
USR-Plus cere finalizarea marilor proiecte ale Capitalei. Spitalul Metropolitan, Pasajul Doamana Ghica si Prelungirea Ghencea, incluse in bugetul pe 2021
Proiectul pasajului Doamna Ghica/Foto: TCMB.ro

In viziunea consilierilor generali USR-PLUS, prioritatile bugetare pentru anul acesta in Capitala sunt: continuarea lucrarilor la Pasajul Doamna Ghica si la supralargirea Prelungirii Ghencea, revizuirea Planului Urbanistic General, Spitalul Metropolitan, blocul de locuinte sociale din Prelungirea Ghencea si revizuirea Planului integrat de Calitate a Aerului.

In perioada urmatoare vor fi dezbateri legate de bugetul Capitalei pentru acest an. Consilierii generali USR PLUS considera ca sunt cinci prioritati pentru alocarile financiare din acest an, iar administratia trebuie sa faca eforturi sa sustina aceste investitii, "chiar si in conditii de serioasa austeritate bugetara generata de datoriile preluate din mandatul trecut", afirma reprezentantii USR PLUS.

Santierele incepute de fosta administratie in Doamna Ghica (Pasaj) si in Prelungirea Ghencea (Supralargire) - fara bani pentru a le finaliza, genereaza blocaje in trafic dar si poluare. Pentru ca lucrarile sunt deja incepute, nu exista o alta solutie decat continuarea acestora, chiar si in conditiilele crizei financiare serioase pe care municipalitatea o traverseaza, argumenteaza consilierii USR-PLUS.

Planul Urbanistic General trebuie revizuit, capitala are nevoie stringenta de o noua politica urbanistica, adaptata vremurilor, care sa permita dezvoltarea coerenta si responsabila a orasului si sa traseze reguli clare si un cadru predictibil pentru cetateni si investitori, in egala masura. Municipalitatea trebuie sa identifice si sa aloce fondurile necesare in acest sens. Noua administratie trebuie sa faca toate eforturile pentru a finaliza Planul Urbanistic General in cel mai scurt timp posibil, concluzioneaza acestia.

Spitalul Metropolitan este o alta investitie importanta, avand in vedere ca "cel mai nou" spital public din Bucuresti a fost dat in folosinta in 1978. In ultimii 40 de ani au fost facute doar lucrari de modernizare, reparatii si consolidari la cladirile existente. Nu a fost construit niciun spital nou in Bucuresti. Ca atare, consilierii USR-Plus isi propun sa revizuiasca studiul de fezabilitate si sa elaboreze proiectul tehnic pentru acest obiectiv.

Inceput si neterminat, blocul de locuinte sociale din Prelungirea Ghencea trebuie finalizat, urmeaza sa fie identificate fonduri, asa incat oamenii sa se poata muta in casele promise.

Planul integrat de Calitate a Aerului trebuie revizuit, in contextul in care Bucurestiul este cea mai poluata capitala europeana, iar speranta de viata a bucurestenilor este redusa, in medie, cu patru ani, conform datelor Institutului National de Sanatate Publica. Anul trecut instanta a suspendat Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru Bucuresti si trebuie refacut, in procedura de urgenta. Pentru aceasta este nevoie ca studiul de calitate a aerului sa fie si el reluat cu masuratori actualizate. Pana atunci, este insa nevoie de masuri intermediare de reducere a poluarii aerului care sa fie implementate. Planul este o obligatie legala potrivit directivelor europene privind calitatea aerului, precizeaza consilierii genrali USR-PLUS.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Primaria Capitalei, #investitii, #buget, #stiri politica, #usr plus , #stiri politice