Înregistrare audio făcută publică de AUR, în care un deputat PNL negocia absențe de la moțiune. „Promovăm câțiva oameni. Îi facem membri PNL de formă” AUDIO

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 07:46
8159 citiri
Înregistrare audio făcută publică de AUR, în care un deputat PNL negocia absențe de la moțiune. „Promovăm câțiva oameni. Îi facem membri PNL de formă” AUDIO
George Simion a transmis că înregistrările au fost trimise la DNA FOTO Facebook/ George Simion

Co președintele AUR, George Simion, a postat luni seara, 4 octombrie, pe contul său de Youtube, o înregistrare audio. Liderul AUR susține că în înregistrare vorbește deputatul PNL, Cosmin Șandru, care a încercat să-l convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să absenteze marți de la votul moțiunii, potrivit G4media.

George Simion a transmis că înregistrările au fost trimise la DNA.

În înregistrare se aude cum deputatul PNL îi spune celui de la AUR: „Promovăm câțiva oameni, unde vrei tu, nu știe nimeni. Îi facem membri PNL de formă și gata. Ne spui unde, instituții deconcentrate”.

Șandru neagă acuzațiile.

Ciprian Titi Stoica răspunde că nu vrea și îi spune parlamentarului PNL că s-a întors din Anglia, unde câștiga mult, și că ”este sătul de ce se întâmplă și nu se mai poate continua așa”.

Contactat de Antena 3, deputatul PNL, Cosmin Șandru a declarat că n-a sunat pe nimeni.

În momentul în care i s-a transmis că a fost înregistrat, liberalul a spus că s-a întâlnit cu deputatul AUR săptămâna trecută.

„Să nu fie extras din context. Dacă e înregistrarea cap coadă nu am nici un fel de emoție”, a spus parlamentarul PNL.

„Oare câți oameni au fost făcuți peste noapte membrii PNl de formă?”

Economistul Cristian Păun, profesor la ASE și apropiat al lui Ludovic Orban, a comentat pe pagina sa de Facebook acest episod.

„Oare câți oameni au fost făcuți peste noapte membrii PNl de formă, au votat pentru conducerile filialelor și au fost, apoi, puși prin deconcentrate? De unde și cu acordul cui avea samsarul acesta posturi în deconcentrate contra votului la moțiune? Cine i-a spus că are mână liberă să facă așa ceva? Vom obține vreodată răspunsuri la întrebările astea?

De când a început campania pentru conducerea PNL, în toate deconcentratele s-au anulat brusc procedurile de aplicare a OUG 109 pe motive puerile și s-a revenit la numirile politice pe 4 luni. Eventual cu reluarea procedurilor ulterior cu oamenii care trebuie. Nu mai vorbesc de numirile dubioase din deconcentrate din ultimele luni, fără concurs și fără nicio transparență. Evident, mulți fiind oameni complet lipsiți de competențele și experiența necesară. Iată de ce!

Așa cum spuneam încă din 2016, când a apărut OUG 109, managementul “privat” la companiile de stat este o imposibilitate logică. Mereu politicianul, mai ales cel slab, va corupe mecanismul și își va numi ciracii acolo, ratând reformele.

Pentru astea și pentru multe altele, pot spune răspicat, fără să greșesc: Florin a fost printre cei mai slabi prim-miniștri pe care i-am avut. Intră cu brio în galeria lor. O dezamăgire totală, pentru mine personal!”, a scris acesta.

Simion anunță că a sesizat DNA

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, luni, 4 octombrie, că parlamentari ai PNL au încercat să-i "mituiască" pe reprezentanţii AUR pentru a nu participa la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, oferindu-le funcţii în deconcentrate şi a anunţat că formaţiunea sa va face plângere la DNA pentru corupţie.

Simion a precizat că are probe audio-video în acest sens.

"Cei de la PNL au încercat să ne cumpere la bucată, au încercat să ne mituiască şi am făcut un drum până la DNA. Prima chestiune pe care o avem de făcut este să anunţăm organele competente şi vreau să facem cunoscut românilor toată schema prin care Florin Cîţu şi-a pus parlamentarii să ne ofere mită: funcţii în deconcentrate pentru apropiaţi.

Au încercat, practic, să ne cumpere ca parlamentarii AUR să nu fie prezenţi la votarea moţiunii. Parlamentarii AUR vor fi prezenţi cu toţii la votarea moţiunii. Nu suntem de vânzare, nu trădăm şi nu doar atât, nu facem afirmaţii", a declarat Simion, la Parlament.

Simion a precizat că va face publice toate detaliile, menţionând că acestea nu sunt "afirmaţii populiste".

"Parlamentari ai PNL ne invitau să vorbim personal cu Florin Cîţu. O să facem cunoscut poziţiile, o să facem cunoscut totul, pentru că nu e posibil, corupţie la înalt nivel. Să vedem ce fac procurorii. Avem înregistrări audio-video", a adăugat George Simion.

De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
Noi atacuri din partea PNL la popularitatea AUR pe TikTok: "Poate fi o vulnerabilitate în procesele electorale"
Noi atacuri din partea PNL la popularitatea AUR pe TikTok: "Poate fi o vulnerabilitate în procesele electorale"
Sondajul care plasează AUR pe primul loc în opțiunile electorale ale tinerilor naște discuții aprinse despre informațiile postate pe platforma TikTok. Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc afirmă...
#aur, #George Simion, #inregistrari, #DNA, #PNL , #AUR