Incompatibilitatea, in viziunea fostului senator Rasaliu: Am vrut doar sa muncesc

Vineri, 09 August 2013, ora 22:07
2661 citiri
Incompatibilitatea, in viziunea fostului senator Rasaliu: Am vrut doar sa muncesc
Foto:Monitorul Expres

"Doar o zi in incompatibilitate" si "Nu am facut altceva decat sa vreau sa muncesc" sunt scuzele fostului senator Marian Rasaliu, declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate.

Rasaliu a castigat in timpul mandatului functia de sef serviciu la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Brasov, functie pe care a pastrat-o in rezerva si si-a reluat-o dupa ce si-a pierdut locul in Parlament. Fostul senator sustine insa ca nu s-a aflat in incompatibilitate.

"Eu nu consider ca a fost o incompatibilitate pentru o zi, pentru ca aveam timp de gandire. Puteam sa optez pentru oprirea mandatului de senator si continuarea celui de sef de serviciu. Cateva ore consider ca aveam dreptul sa aleg intre cele doua chestiuni. Nu am facut altceva decat sa vreau sa muncesc", a declarat Rasaliu, pentru Mediafax.

In apararea sa, Rasaliu spune ca nu a detinut firme in paralel cu activitatea de parlamentar.

"Nu am avut afaceri, nu am derulat niciun fel de altfel de activitati, pur si simplu mi-am facut meseria si consider ca nu am incalcat legea. Daca ANI a stabilit ca am incalcat legea, atunci eu ma supun si voi face in continuare demersurile care trebuie", a zis Marian Rasaliu.

Fostului senator i se pare nedrept ce i se intimpla acum, cu atat mai mult cu cat a avut girul unei institutii ale statului.

"Acest dosar a fost acceptat de catre o autoritate a statului numita Agentia Nationala a Functionarilor Publici si mi s-a pemis sa particip la acest concurs. Ca orice cetatean al acestei tari cu drepturi depline, am participat la acest concurs si am castigat, iar, dupa ce am castigat, am avut posibilitatea, conform legii, sa optez intre cele doua functii", a afirmat Rasaliu.

El a decis sa se suspende din functia de sef serviciu si si-a continuat mandatul de senator, iar din luna decembrie 2012 a revenit si, prin decizia ANFP, a Agentiei de Plati si Interventii In Agricultura, "prin decizii ale statului", a preluat functia de sef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Brasov.

Inspectorii de integritate au o alta opinie. Ei au stabilit ca Rasaliu a fost in incompatibilitate din 13 octombrie 2010 (data suspendarii din functia publica de sef serviciu - Serviciul Economic Recuperare Debite APIA) pana in 19 decembrie 2012 (data reluarii activitatii in functia publica de conducere de sef serviciu).

"Astfel, Rasaliu Marian Iulian nu a respectat dispozitiile art. 81, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora 'Calitatea de [...] senator este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, potrivit Constitutiei, cu exceptia celei de membru al Guvernului' ", a precizat ANI.

Intrebat daca va ataca in instanta decizia ANI, Rasaliu a raspuns: "Nu am luat inca o hotarare. Sunt inca in termenul legal".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#ANI incompatibilitate senator Rasaliu, #ANI Rasaliu cumul functii, #ANI control incompatibil senator , #incompatibil