Incepe sesiunea de toamna a Parlamentului. Tariceanu a anuntat ca va demisiona de la sefia Senatului

Luni, 02 Septembrie 2019, ora 07:05
3537 citiri
Incepe sesiunea de toamna a Parlamentului. Tariceanu a anuntat ca va demisiona de la sefia Senatului
Foto: Ziare.com Arhiva

Deputatii si senatorii se intorc luni in Parlament pentru inceputul sesiunii parlamentare. Acestia vor alege noua componenta a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului. Un nou presedinte al Senatului va trebuie ales in cazul in care Calin Popescu Tariceanu va demisiona din functie.

Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se intrunesc luni de la ora 13.00 pentru a-si alege noua componenta si pentru a demara lucrarile parlamentare in noua sesiune ordinara.

De asemenea, conform procedurii, grupurile parlamentare ale partidelor se intrunesc pentru a desemna noii lideri de grup si pe cine vor sustine la conducerea Senatului, dupa o eventuala demisie a liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, ca majoritatea partidelor ar putea mentine actualii parlamentari in fruntea grupurilor din Camera Deputatilor si Senat.

Grupurile parlamentare ale PSD vor stabili luni cine vor fi liderii. Deputatii social-democrati au ca actual lider de grup pe Alfred Simonis.

La inceputului lunii iulie, surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, ca CEx-ul PSD a decis inlaturarea lui Serban Nicolae de la sefia grupului de senatori si desemnarea, interimar, a senatorului de Mehedinti Liviu Lucian Mazilu.

PNL i-ar putea mentine ca lideri de grup pe Raluca Turcan la Camera Deputatilor si pe Florin Citu la Senat.

De asemenea, PMP l-ar putea desemna din nou pe Marius Pascan ca lider al deputatilor.

ALDE ar putea sa-i propuna pe actualii lideri Varujan Vosganian la Camera Deputatilor si Daniel Zamfir la Senat.

USR ar putea decide ca lideri parlamentari sa ramana Cristina Pruna la deputati si Adrian Wiener la Senat.

Adrian Tutuianu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca Pro Romania poarta discutii cu senatori neafiliati si ai PSD pentru a putea forma un grup al Pro Romania la Senat. El a precizat ca va fi depusa cererea daca vor ajunge la sapte senatori, numarul minim necesar infiintarii grupului.

Tot luni, partidele vor nominaliza pe cine vor sustine ca presedinte al Senatului.

Premierul Viorica Dancila a declarat, dupa sedinta Comitetului Executiv PSD de sambata, ca nu a fost adusa in discutie presedintia Senatului, social democratii asteptand mai intai ca liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu sa demisioneze. Social-democratii au ca posibile variante pentru sefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu, au precizat surse politice pentru MEDIAFAX

Surse politice au declarat ca Biroul Executiv al PNL ar putea decide desemnarea Alinei Gorghiu pe aceasta functie. Totodata, unele partide din Opozitie ar putea sustine nominalizarea PNL. PMP si-a exprimat intentia in acest sens, conform surselor politice.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca in prima zi a sesiunii parlamentare va demisiona oficial din functia de presedinte al Senatului.

Nominalizarile partidelor vor fi depuse la Biroul Permanent al Senatului, iar propunerile vor fi trimise la plenul forului legislativ pentru vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#sesiune parlamentara toamna, #demisie Tariceanu presedinte Senat , #parlament
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Demisioneaza Tradiceanu?