In vacanta politica se da in stamba (Opinii)

Joi, 08 August 2013, ora 07:32
3768 citiri
In vacanta politica se da in stamba (Opinii)
Foto: Facebook/Ciprian Rogojan

Ceea ce televiziunile ne livreaza la calup in aceste zile de vacanta numai politica nu se cheama.

Lasa ca nici pana acum lucrurile nu erau diferite, dar macar se mai pastra oarece intentie de decenta si normalitate. Insa sa convoci CSAT, organ al statului care se ocupa de "apararea tarii si siguranta nationala", stiind bine ca nu se va putea lua nicio decizie, iar apoi sa apari la TV "la bustul gol" nu poti decat sa exclami: caldura mare, monser!

Politica nu-si ia vacanta

La fel cum o saptamana intreaga sa livrezi imagini voluptuos-senzuale in bikini, pe plaja si pe iaht, iar apoi sa-ti anunti candidatura la presedintia Romaniei cu un zambet superior de satisfactie miroase nu a politica, ci a tablou suprarealist.

Adaugati ambelor imagini o pofta iesita din comun de a-si critica si acuza concomitent adversarii de toate relele si veti avea un tablou complet al ipocriziei unor reprezentanti de seama ai politicii romanesti. Si nu sunt singurele cazuri care atrag atentia presei.

Cum e la altii? Fiindca si in democratiile consolidate intaii politicieni au dreptul la concediu de odihna dupa un an greu de confruntare cu crizele. Ei bine, se pleaca si acolo in vacante, fiecare cat il tine punga, dar ragazul este folosit de catre ceilalti pentru clarificari ideologice si doctrinare, pentru lansarea noilor programe si proiecte, cam la fel cum facea USL inainte de a prelua guvernarea. Ca apoi sa uite.

Unii pot

In plus, vacanta e un prilej minunat pentru stabilirea de noi contacte si chiar prietenii, nu neaparat politice, toate fiind determinante in coordonarea decizionala interna, dar si in ceea ce priveste participarea concertata la organismele internationale. La fel cum relatiile internationale pot capata in aceasta perioada valente noi, importante pentru viitoare colaborari.

Nimic din toate acestea, sau aproape nimic, in cazul nostru. Daca primii oameni in stat si in guvern au plecat din post, unii lasandu-si inlocuitor, altii nu, greul activitatii cade in aceasta perioada pe loctiitori si adjuncti, pe activistii din presa. Chiar daca vara este un anotimp important pentru economie si finante, iar hiatusul poate sa ne coste infinit mai mult decat niste biete concedii.

Concedii pe sest

Cum era pana acum? De obicei se pleca in concediu pe sest, fara stiinta multimilor, socotind ca functionarul si demnitarul trebuie sa fie mereu la datorie. Ba chiar, plecand in concediu, se pierdea la capitolul imagine. Se cunosc destule cazuri cand inalti demnitari nu si-au permis o zi libera in intregul mandat. Ca pe vremea tovarasilor.

In acest an, pentru prima data, concediile au devenit publice, iar prim-ministrul, presedintele Senatului si multi altii au parasit tara pentru destinatii necunoscute, dand prilej unor comentarii acide din partea multor jurnalisti. In fond era dreptul fiecaruia, iar in Occident lucrurile sunt demult clarificate.

Lideri tari - gafe mari

Necazul este ca in Romania nu se face nimic fara acordul si blagoslovirea liderilor atotputernici, si cu toate acestea in perioada estivala politica noastra naste monstri. Si nu e vorba doar de trupuri bronzate si golase, fiindca apar si la case mai mari, ci de balbaieli nepermise cu chestiuni grave ca privatizarea CFR Marfa, schimbarea din mers a politicilor financiar-bancare, construirea unor noi partide si aliante politice, stabilirea candidaturilor pentru europarlamentare si nu numai.

Din pacate, vremea concediilor vine si cu o lipsa acuta de evenimente, de informatii pentru mass-media si atunci se gasesc destui politicieni dornici de imagine si notorietate, dar si jurnalisti care sa le creeze, iar procesele lui Omar Hayssam par anume croite pentru asa ceva.

Daca nu sunt subiecte pentru o zi, dosarele asa-zisului terorist sunt bine periate pentru a se gasi ceva senzational, caci fara senzational produsele mediatice nu se vand. Iar daca nici acolo nu apare nimic, reluam cazuistica tortionarilor, a securistilor, Ceausescu...

Batalia pe imagine

Din acelasi registru fac parte si plimbarile prezidentiale cu cameramanii si jurnalistii in alai, fie pe mare, fie pe uscat, ori la Neptun, ori pe Muntele Gaina, asa cum conferintele de presa, tot mai dese, trebuie sa-i mentina "calzi" pe proprii sustinatori si aderenti. Ca atunci cand va fi cazul, sa poata conta pe votul lor. Privite prin prisma viitoarelor alegeri, multe evenimente pot primi explicatii plauzibile.

Desi cu explicatii nu creste nivelul de trai. In schimb, politicienii care se dau in stamba fac mult rau imaginii Romaniei si a institutiilor statului de drept.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Traian Basescu bustul gol, #Traian Basescu CSAT, #Elena Udrea bikini, #Victor Ponta concediu Miami , #politica interna
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Am notat Tomegea! Merg la plajă cu cojocul. Nu te întreb dacă te-a