Guvernul Ciolos, primul vot negativ in Parlament: Va fi demis ministrul Agriculturii?

Miercuri, 08 Iunie 2016, ora 14:46 4247 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Motiunea simpla depusa de PSD si ALDE impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a trecut miercuri de votul din plenul Camerei Deputatilor.

Deputatii au luat decizia cu 189 de voturi "pentru", 11 "impotriva" si 89 de abtineri, potrivit Digi 24.

Aceasta este prima motiune impotriva Guvernului Ciolos care trece de votul parlamentarilor.

Desi deputatii au aprobat motiunea, acest lucru nu il obliga pe premierul Ciolos sa-l revoce din functie pe Achim Irimescu si ramane strict la latitudinea prim-ministrului daca va face vreo schimbare la Ministerul Agriculturii.

Liberalii s-au abtinut de la votul de miercuri. Cu toate acestea, Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a spus ca rezultatul il obliga pe Irimescu sa plece, de buna voie sau demis de Ciolos.

"Atunci cand trece o motiune, e cazul sa fie schimbat ministrul, evident", a spus Gorghiu.

Si liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca asteapta sa vada ce va face premierul dupa acest vot, aratand insa ca din punctul de vedere al social-democratilor nu exista alta solutie in afara de demiterea ministrului.

Semnatarii motiunii sustin ca activitatea lui Achim Irimescu "afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei".

"Acest ministru trebuie sa plece astazi, pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intregul sector agro-alimentar si a ne transforma astfel in cersetorii Europei!", au sustinut deputatii PSD si ALDE.

In schimb, Irimescu a declarat la momentul depunerii motiunii ca indiferent cum va vota Parlamentul el nu va demisiona decat daca asa ii cere premierul Ciolos.

Afla mai multe despre ce ii reproseaza semnatarii motiunii lui Achim Irimescu

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News