Coalitia a decis comasarea alegerilor

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 11:01
3042 citiri
Coalitia a decis comasarea alegerilor

Coalitia de guvernare a decis oficial sa comaseze alegerile locale cu cele parlamentare, care vor fi organizate intr-o singura zi, spre sfarsitul anului 2012.

Surse din cadrul Coalitiei spuneau, luni dimineata, ca organizarea alegerilor comasate va fi promovata prin asumarea raspunderii Guvernului, conform Antena 3.

Liderii coalitiei isi anuntasera intentia de a organiza in aceeasi zi alegerile locale si parlamentare de acum cateva luni, sustinand ca astfel se vor face economii la buget.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat ca ea vrea, odata cu masura comasarii, si reducerea numarului de parlamentari si trecerea la un parlament unicameral.

Reprezentantii Opozitiei au anuntat ca nu sunt de acord cu aceasta masura, spunand ca o vor accepta doar in eventualitatea in care se vor organiza alegeri anticipate.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca USL ia in considerare retragerea din Parlament, in cazul in care se decide organizarea scrutinelor din 2012 in aceeasi zi.

USL ar putea decide luni daca se retrage din Parlament

"Daca societatea nu reactioneaza, iar noi ne retragem din Parlament, nu se va intampla nimic. Daca societatea va reactiona, am putea avea alegeri anticipate", a spus Antonescu, la Antena 3.

Comasarea alegerilor inseamna ca mandatele alesilor locali nu se vor mai termina in vara lui 2012, ci se vor prelungi pana in toamna sau iarna, cand se vor face si cele parlamentare.

Dan Sova: USL accepta comasarea doar prin alegeri anticipate

Ministerul Administratiei si Internelor a venit, joi, cu un proiect de comasare a alegerilor, pe care premierul Emil Boc l-a definit ca fiind unul tehnic, pe baza caruia se va discuta in coalitie.

MAI propune comasarea alegerilor locale si parlamentare din 2012

"Este un proiect tehnic si care comporta multiple modificari, propus de Ministerul Administratiei dupa o dezbatere publica, care daca va fi sustinut de Coalitie, va fi promovat. Proiectul are la baza doua argumente - necesitatea ca in 2012 sa nu pierdem intreg anul cu dispute electorale si sa se faca si o economie de ordinul zecilor de milioane de euro prin organizarea alegerilor la o singura data. Discutam ca alegerile sa fie comasate in toamna. Aceasta discutie urmeaza sa fie sustinuta in Coalitie. E vorba doar de comasarea tehnica a alegerilor", spunea Boc duminica.

Proiectul MAI de comasare a alegerilor este doar unul tehnic

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#asumare raspundere comasare alegeri, #comasare alegeri raspundere Guvern , #comasare alegeri