Guvernul amână cu un an pensiile speciale ale primarilor dar le mărește pe ale militarilor. Ce categorii de angajați sunt vizate pentru majorări salariale

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 23:02 4291 citiri
Măsurile vor fi adoptate prin Ordonanță de urgență FOTO Hepta

Guvernul urmeză să adopte vineri, 17 decembrie, Ordonanţa de urgenţă prin care va amâna cu un an intrarea în vigoare a pensiilor speciale ale aleşilor locali, dar şi îngheţarea salariilor demnitarilor.

Totuşi, o parte din angajaţii sistemului de sănătate, respectiv brancardierii şi infirmierele, care nu au beneficiat de ultima majorare salarială, ar putea avea salarii crescute începând cu anul viitor, au declarat surse guvernamentale pentru News.ro. Executivul discută şi o posibilă indexare a pensiilor militare, cu 2,6% dacă nu va fi afectat deficitul bugetar.

Ordonanţa de Urgenţă care va fi adoptată vineri va permite ca pensiile aleşilor locali, prevăzute prin Codul Administrativ, să nu intre în vigoare începând cu anul viitor, după ce în coaliţie s-a ajuns la un acord potrivit căruia nu pot fi introduse aceste pensii, pentru că nu există bani la buget pentru a le plăti.

Prin OUG, vor îngheţa şi salariile demnitarilor, şi cele din sistemul public, însă este posibil ca o serie de categorii să beneficieze totuşi de majorări salariale. Este vorba de cei din sistemul de educaţie precum şi brancardierii şi infiermierele, categorii care nu au avut salariile majorate la ultima creştere.

În Executiv a fost o discuţie şi în privinţa pensiilor militare, unde sunt diferenţe mari între unele pensii şi altele. Sursele au precizat că este posibilă o indexare cu 2,6% a pensiilor din sistemul militar, dar acest lucru se va întâmpla doar dacă majorarea se încadrează în deficitul negociat cu Comisia Europeană, de 5,8 pe cash şi 6,2 pe ESA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii