Greva foamei in Parlament, reactii in lant - un deputat PNL se alatura protestului

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 15:36
1916 citiri
Greva foamei in Parlament, reactii in lant - un deputat PNL se alatura protestului

Vicepresedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii, deputatul PNL Mircea Dolha, a afirmat miercuri ca va intra si el in greva foamei saptamana viitoare, daca gestul similar al colegului sau Aurelian Mihai nu va fi luat in considerare.

"Membrii comisiei au decis sa se solidarizeze cu Aurelian Mihai. In plus, mai multi deputati vor sa intre in greva foamei saptamana viitoare. In cazul in care presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si premierul Victor Ponta nu iau in considerare cu maxima seriozitate gestul colegului nostru, voi intra in greva foamei de saptamana viitoare.

Vor fi si alti colegi care vor intra. Democratia inseamna sa fie sa fie comunicare intre parti, Opozitie - Putere. (...) Cand iti vezi colegul ca e luat cu targa la spital, nu poti sa nu constati ca ceva se intampla si exista un derapaj grav. Gluma e gluma, politica poate fi politica, dar omenia, un minim spirt de umanitate trebuie sa existe pentru orice om, mai mult pentru un parlamentar", a afirmat miercuri Mircea Dolha in sedinta Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii.

Gest extrem in Parlament: 16 deputati in greva foamei

El a precizat ca, desi Aurelian Mihai nu este membru de partid in acest moment, fiind parlamentar de diaspora neafiliat, "fara culoare politica", nicio autoritate nu a discutat cu el in cele opt zile de greva a foamei.

Aurelian Mihai, ignorat opt zile

"Nici eu, nici colegii mei nu am crezut vreodata ca in Parlamentul Romaniei, in anul 2014, vom ajunge la astfel de gesturi extreme si la astfel de situatii, care aduc un prejudiciu de imagine grav Romaniei, ca pe un parlamentar dupa opt zile de greva foamei sa-l ia SMURD cu targa si presedintele Camerei Deputatilor sa nu isi gaseasca timp in cele opt zile sa discute cu acest parlamentar care nu avut alta parghie democratica la indemana si a protestat. E un gest individual, pe care fiecare il va anunta", a adaugat Dolha.

Un deputat in Parlament: "Declar inceputul grevei foamei". Miron Mitrea: "Succes!"

Presedintele Comisiei, Mircea Lubanovici, a declarat ca el a chemat ambulanta pentru Aurelian Mihai si ca "este profund ingrijorat de starea sanatatii" colegului sau.

Deputatul neafiliat Aurelian Mihai a intrat miercurea trecuta in greva foamei in Parlament, in semn de protest ca proiectul sau de lege prin care propune reducerea taxelor consulare nu a fost pus pe ordinea de zi a plenului de un an si jumatate.

Aurelian Mihai a fost luat din Parlament miercuri de o ambulanta si transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, la solicitarea sa, imediat dupa ce a sustinut o conferinta de presa pe tema protestului sau.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Mircea Dolha greva foamei, #greva foamei Parlament , #deputat
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5