Grebla (PSD): Amnistia incompatibililor - o solutie, dar nu e nevoie sa se ajunga acolo

Vineri, 16 August 2013, ora 08:59
3001 citiri
Grebla (PSD): Amnistia incompatibililor - o solutie, dar nu e nevoie sa se ajunga acolo

Vicepresedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla de la PSD, considera ca amnistierea in masa a alesilor locali declarati incompatibili de ANI pentru ca au facut parte din consiliile de administratie ale societatilor de stat e o solutie posibila, doar ca nu e nevoie sa se ajunga acolo intrucat se poate dovedi ca nu e o infractiune.

"Amnistia e o institutie care e reglementata in legislatia noastra. Din acest punct de vedere, legal, poate fi o solutie (...) nu e nevoie sa se ajunga la amnistie, pentru ca lipseste latura subiectiva a infractiunii de conflict de interese", a spus Grebla pentru Ziare.com, comentand pe marginea unei declaratii facute de primarul Constantei, Radu Mazare, care declara ca va propune conducerii PSD aceasta solutie.

Grebla a reiterate faptul ca nu crede ca primarii de comune ar fi putut obtine vreun avantaj din prezenta lor in consiliile de administratie ale societatilor, desi admite ca in cazurile presedintilor de consilii judetene si primarilor de municipii se pot obtine avantaje.

"Dupa parerea mea, dar asta e o parere personala, de jurist, nu exista conflictul de interese in cazul in care primarii sunt si membrii in AGA (Adunarea Generala a Actionarilor - n.red) intr-o societate de gospodarire comunala. Adica in comuna nu stiu care societatea aia are o remorca, un tractor si doua roabe. In aceasta varianta, lipseste latura subiectiva a infractiunii de conflict de interese.

Acolo poti doar sa furi tractorul cu totul. Legea conflictului de interese a fost instituita tocmai pentru a preintampina fapte de coruptie, dar in comuna nu-stiu-care nu e niciun motiv sa consideri ca primarul face o infractiune (...) In cazurile presedintilor de consilii judetene si primarilor de municipii e altceva", a declarant Grebla.

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, care e si primar al municipiului, a fost cel care a venit cu ideea amnistiei, dupa o discutie cu premierul Victor Ponta.

"M-am gandit (...) o sa le-o propun: dati o amnistie pentru ce a fost pana acum. Ca urmare, cand o avem intalnirea PSD, peste doua saptamani, am sa le propun sa faca o lege care sa anuleze acest punct al incompatibilitatilor unde sunt primarii, presedinti ai Consiliilor Judetene, reprezentantii in Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara si sa amnistieze ce s-a intamplat pana acum", a spus pentru gandul Radu Mazare.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Grebla amnistie incompatibili, #PSD amnistie incompatibili , #incompatibil