Ghinea sustine ca Marcel Ciolacu a participat deja la dezbaterile pe marginea Planului de Relansare: "PSD a fost atat de preocupat de dezbaterile pe PNRR incat le-a ratat"

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 21:19
3633 citiri
Ghinea sustine ca Marcel Ciolacu a participat deja la dezbaterile pe marginea Planului de Relansare: "PSD a fost atat de preocupat de dezbaterile pe PNRR incat le-a ratat"
Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene FOTO Facebook/ Cristian Ghinea

Ministrul Proiectelor europene, Cristian Ghinea, afirma, marti seara, ca "PSD a fost atat de preocupat de dezbaterile pe PNRR incat le-a ratat". Ministrul afirma ca Marcel Ciolacu, dar si alesi locali ai PSD au participat la discutiile despre PNRR si au pus intrebari.

"PSD a fost atat de preocupat de dezbaterile pe PNRR incat le-a ratat. Partidul domnului Ciolacu cere dezbatere in Parlament pe PNRR cu ministri, parlamentari, patronate, sindicate, ONG-uri si specialisti. Au facut si un comunicat frumos de presa. De acord cu propunerea lor, numai ca dezbaterile pe PNRR cu ministri, parlamentari, patronate, sindicate, ong-uri si specialisti au avut deja loc", afirma, marti seara, Cristian Ghinea, intr-o postare pe Facebook.

Ministrul afirma ca unul dintre participanti a fost chiar Marcel Ciolacu.

"Am discutat fata in fata in Comisia de Afaceri Europene, pe 22 februarie, cand am prezentat in premiera, in Parlament, structura actualizata a Planului National de Redresare si Rezilienta. Sigur a fost atent pentru ca a si pus intrebari. Iar la dezbaterile publice organizate de MIPE au participat presedinti de consilii judetene, primari de municipii, orase sau comune, inclusiv de la PSD. Poate ei sa-l traga de mana pe domnul Ciolacu", a mai scris ministrul.

Ulterior, ministrul Ghinea a scris ca tocmai ce au fost finalizate discutiile cu vicepresedintele Comisiei

"Tocmai am incheiat discutia pe PNRR cu Margrethe Vestager, Vicepresedinte al Comisiei Europene. Suntem pe drumul cel bun", a scris acesta.

Ghinea prezinta lista cu dezbaterile publice organizate, lista de subiecte discutate si reaminteste ca inregistrarile evenimentelor sunt disponibile pe site-ul Ministerului.

PSD a facut, marti, un apel catre toate formatiunile politice parlamentare sa iasa din logica orgoliilor de partid si sa colaboreze pentru realizarea unui plan national viabil care sa fie aprobat la Bruxelles si care sa asigure absorbtia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

Social-democratii mai propun ca, imediat dupa sarbatorile de Paste, sa fie organizata in Parlament o dezbatere ampla pe acest subiect.

Ciolacu: "Iohannis minte din nou pentru Guvernul Sau"

Marcel Ciolacu a declarat ca presedintele Klaus Iohannis minte iar pentru "Guvernul Sau", cand afirma ca doar Portugalia a depus PNRR, in conditiile in care premierul italiei Mario Draghi a depus marti PNRR. Liderul PSD a adaugat ca insusi seful statului a promis ca Planul National va fi trimis pana pe 30 aprilie, iar acum o da la intors "ca un scolar prins cu temele nefacute".

"Iohannis minte din nou pentru Guvernul Sau!!! <>. Fals! Iar nu sunteti pe faza si ati ramas in urma, domnule Iohannis. Va ajutam noi unde sa gasiti informatii solide si documente europene despre ce fac alte tari in timp ce Guvernul dvs doarme in bocanci".

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca Planul National de Redresare si Rezilienta poate fi negociat "mai repede sau mai putin repede", dar in final el va fi implementat. "Nu-i ca la examenul de Bac, unde esti admis sau respins. Este un plan national, nu-i o jucarica politica", a sustinut Iohannis.

"Din informatiile mele, pana la acest moment, o singura tara a depus Planul, si anume Portugalia, care detine si presedintia rotativa", a afirmat Iohannis.

El a adaugat ca majoritatea statelor europene lucreaza impreuna cu Comisia la plan, iar Romania este "in mainstrean".

"Este o procedura complicata, fiindca niciodata pana acum nu a existat o astfel de forma de finantare si de intocmire a unor planuri nationale de revenire dintr-o criza grava. In acest sens fiecare isi pregateste un plan, Comisia impreuna cu Parlamentul au anumite ambitii legate de Europa verde, Europa digitala si aceste chestiuni se negociaza", a declarat Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Cristian Ghinea ministru Fonduri Europene, #Marcel Ciolacu PSD, #Iohannis, #stiri politica , #stiri politice