Gest extrem in Parlament: 16 deputati in greva foamei

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 12:11
7821 citiri
Gest extrem in Parlament: 16 deputati in greva foamei

Nu mai putin de 15 parlamentari au anuntat ca intra in greva foamei, dupa ce un coleg de-al lor a facut acelasi gest saptamana trecuta. Deputatii sunt cei care fac parte din comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii si spun ca fac gestul in semn de solidaritate.

Alesii sunt nemultumiti de faptul ca romanii din strainatate sunt ignorati, dar si de taxele consulare prea mari, informeaza Digi 24.

Deputatii din comisia pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii se plang si ca nu sunt bagati in seama de Ministerul de Externe si de Guvern, dar nici de conducerea Camerei Deputatilor, aratand ca presedintele Valeriu Zgonea nu s-a aratat interesant de soarta lui Aurelian Mihai.

Printre ei se numara si Eugen Tomac sau Mircea Lubanovici, dar si trei femei - Ramona Elena Uioreanu, Niculina Mocioi si Maria Grecea.

Pe de alta parte, deputatul independent Aurelian Mihai, aflat in a 8-a zi de greva a foamei, a anuntat miercuri ca va pleca din Parlament si va merge la spital pentru ca nu se simte bine, arata Romania TV.

"Cred ca este ultima data cand ne vedem in Parlament, in cadrul demersului pe care l-am initiat. Aflandu-ma in a opta zi de greva foamei, nu pot sa spun ca ma simt excelent, desi in primele sase zile nu m-am resimtit. De 48 de ore nu pot sa beau decat un litru de apa pe zi si, probabil, si din acest punct de vedere situatia mea este critica.

Cred ca voi alege sa merg la spital pentru a fi monitorizat, desi saptamana viitoare mi-as fi dorit sa fiu in Parlamentul Romaniei, pentru ca este normal ca atunci cand initiezi un protest sa ramai acolo unde l-ai initiat", a declarat Aurelian Mihai, citat de Agerpres.

Un deputat in Parlament: "Declar inceputul grevei foamei". Miron Mitrea: "Succes!"

Dupa circa un sfert de ora, acesta a mers in biroul sau, unde i s-a facut rau, iar colegii au chemat o ambulanta, fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenta pentru a i se oferi ingrijiri medicale.

Fostul deputat PP-DD a anuntat, pe 17 septembrie, in plenul Camerei Deputatilor, ca intra in greva foamei pana cand vor fi rezolvate problemele romanilor din strainatate.

El a acuzat statul roman ca nu face nimic pentru romanii din strainatate si a declarat ca 25.000 de romani ar fi murit peste hotare, iar statul nu a facut nimic pentru a ajuta familiile sa ii repatrieze.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#deputati greva foamei, #parlamentari greva foamei, #Aurelian Mihai greva foamei , #deputat