George Maior vine din SUA sa dea explicatii in Parlament despre alegerile din 2009

Luni, 29 Mai 2017, ora 13:38 2243 citiri
Foto: site MAE

Presedintele Comisiei de ancheta privind alegerile din 2009, Mihai Fifor (PSD), a anuntat, luni, ca fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu nu a confirmat participarea la audierile de marti, iar Neculai Ontanu nu a putut fi contactat. In schimb, fostul sef al SRI George Maior, in prezent ambasador, vine din SUA pe 12 iunie.

"Pana in momentul de fata, nu avem o singura confirmare, cea a domnului Catalin Predoiu. S-a facut corespondenta cu domnia sa. In rest, toti ceilalti au confirmat participarea, Vasile Blaga, Marcel Opris, Eugen Tomac si Maria Ligor", a declarat Fifor, cu privire la programul audierilor de marti, relateaza News.ro.

Totodata, Mihai Fifor a declarat ca a fost sunat de fostul director al SRI, George Maior, care i-a solicitat sa fie audiat pe 12 iunie, pentru a putea reveni in tara din SUA.

"Eu am primit o scrisoare din partea domnului ambasador Maior. Domnia sa mi-a adresat o scrisoare, am avut si o convorbire telefonica - nu este un secret - am fost sunat marti de domnul ambasador care a spus ca nu va fi in tara mai devreme de data de 12 iunie si a solicitat ca audierea pe care o dorim sa aiba loc pe data de 12. Membrii Comisiei au fost de acord cu acest lucru", a spus Fifor, citat de Mediafax.

Luni au fost audiati fostul candidat PSD Mircea Geoana, fostul secretar de stat din MAI Marian Tutilescu si alti fosti secretari de stat.

Fostul vicepresedinte al AEP din 2009 Ana Maria Patru a declinat invitatia adresata de Comisia de ancheta, dar a trimis un material scris.

Dupa audierile de marti, urmeaza ca miercuri sa se prezinte in fata comisiei Gabriel Oprea, fostul ambasador Teodor Baconschi si Anghel Iordanescu.

"Domnul Neculai Ontanu nu a putut fi contactat pana la ora aceasta", a declarat Mihai Fifor, citat de News.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News