George Maior, despre comisia de ancheta: Eu am spus adevarul. Banuiesc ca si ei doreau sa afle adevarul

Marti, 29 August 2017, ora 22:37
2789 citiri
George Maior, despre comisia de ancheta: Eu am spus adevarul. Banuiesc ca si ei doreau sa afle adevarul
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul director al SRI George Maior, actualul ambasador al Romaniei in SUA, a declarat marti seara ca a traversat Atlanticul pentru a raspunde la solicitarea comisiei parlamentare care ancheteaza alegerile din 2009 si a spus adevarul la audieri. "Banuiesc ca si ei doreau sa afle adevarul", a punctat Maior.

Invitat la Digi24, George Maior a fost rugat sa comenteze insistentele cu care comisia de ancheta doreste lamuriri de la el si intentia comisiei de a se adresa presedintelui Iohannis, din cauza nemultumirilor fata de raspunsurile primite de la directorul SRI.

"Eu am raspuns solicitarilor comisiei, am traversat Atlanticul pentru a raspunde politicos la toate intrebarile (...) Era un eveniment privat, nu are nicio conotatie ilegala, imorala, neconstitutionala acest eveniment (intalnirea din casa lui Gabriel Oprea, n.red.).

Cred ca am dovedit destula vointa de a coopera deschis si sincer cu o comisie parlamentara, mai ales ca am condus comisii parlamentare, stiu ce inseamna. I-am ajutat sa afle adevarul: nu este vorba despre absolut nimic", a declarat George Maior, referindu-se la intalnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara turului doi al alegerilor prezidentiale din 2009.

Intrebat ce crede ca si-au dorit membrii comisiei de ancheta, George Maior l-a invitat pe moderatorul emisiunii sa ii intrebe pe acestia.

"Eu am spus adevarul, banuiesc ca si ei doreau sa afle adevarul", a adaugat fostul director al SRI.

In ceea ce priveste raspunsul pe care presedintele Iohannis l-ar putea da in cazul unei eventuale solicitari a comisiei de ancheta, George Maior a subliniat ca are cu presedintele Romaniei "un dialog foarte bun pe temele parteneriatului strategic cu SUA, care e la cel mai inalt nivel din ultimii ani pe toate planurile".

In privinta demersului urmarit de comisia de ancheta, George Maior a spus ca este "un demers legitim daca el este fundamentat pe ceva serios".

"Oamenii au incercat sa inteleaga, am incercat sa ii ajut, pana la urma cred ca ar trebui sa constate ca lucrurile au fost absolut normale, democratice", a adugat ambasadorul.

In opinia sa, comisia de ancheta privind alegerile din 2009 este "un exercitiu suplimentar pentru a exprima capacitatea parlamentarilor si a Parlamentului de a investiga o situatie".

"Au investigat-o, nu este nimic in aceasta situatie, cu acest aspect. Exercitiul se inscrie intr-o lunga serie de exercitii parlamentare care, la sfarsit, pot spune ca lucrurile au stat in regula", a mai spus George Maior.

In plus, acesta a tinut sa sublinieze ca SRI "si-a facut impecabil datoria" in timpul mandatului sau.

Intrebat daca va mai da curs unei eventuale solicitari din partea comisiei de ancheta, George Maior a raspuns: "Vin cu mare placere".

Citeste declaratiile date de George Maior la audierea in comisia de ancheta:

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#George Maior audiere comisie ancheta , #comisie ancheta
Comentarii
Poza Carrandash
Carrandash
rank 1
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5