Geoana si Hrebenciuc, asteptati azi la comisia de ancheta a alegerilor din 2009

Marti, 23 Mai 2017, ora 09:54 1541 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele din 2009 al Autoritatii Electorale Permanente, Octavian Opris, urmeaza sa fie audiat, marti, in comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Tot marti sunt asteptati sa se prezinte la comisie Mircea Geoana, candidat la alegerile prezidentiale din 2009, si Viorel Hrebenciuc, fost lider PSD.

Potrivit calendarului stabilit in cadrul comisiei, audierile sunt programate sa se desfasoare incepand cu ora 15:00.

Miercuri, va fi audiat chestorul Dan Fatuloiu, fost secretar de stat din Ministerul Administratiei si Internelor, urmand ca saptamana viitoare sa fie audiata Ana Maria Patru, vicepresedinte al AEP in 2009, iar dupa data de 5 iunie fostul parlamentar social-democrat Dan Sova.

Primii audiati au fost luni Dan Andronic si Marian Muhulet.

Andronic a declarat, dupa intalnirea cu parlamentarii, ca a fost chemat acasa la Gabriel Oprea, in noaptea alegerilor prezidentiale din 2009, pentru a da un sfat in calitate de fost jurnalist si consultant politic, situatia sa contractuala cu fostul candidat Traian Basescu incetand de fapt tot atunci.

Totodata, acesta a spus ca nu poate sa "puna degetul cu precizie" pe faptul ca cei care s-au aflat acasa la Gabriel Oprea in acea noapte, printre care Laura Codruta Kovesi, George Maior, Vasile Dancu, Florian Coldea, ar fi actionat pentru a modifica rezultatul alegerilor prezidentiale.

La randul sau, Marian Muhulet a afirmat in cadrul comisiei ca arhiva Biroului Electoral Central privind alegerile prezidentiale din 2009 se regaseste la Autoritatea Electorala Permanenta, adaugand ca s-au predat pentru topire doar "buletinele de vot nule si tabelele si listele electorale pentru verificarea de vot multiplu".

Intrebat daca a avut sau are semne de intrebare cu privire organizarea alegerilor prezidentiale din 2009, vicepresedintele AEP a raspuns: "Nu, pana in momentul de fata, cu aprecierea de care dispun, pe niciun scrutin electoral nu avem astfel de semne de intrebare".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News