Geoana, Nastase si Vadim au castigat

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 11 Septembrie 2017, ora 10:12
15532 citiri

O comitie parlamentara a redactat un raport, din care reiese ca alegerile din 2009 au fost falsificate. I se face astfel dreptate lui M. Geoana, care sustinea si el, de ani buni incoace si in absenta oricarei probe, aceeasi concluzie.

Sefa comitetului cu pricina - transferata de la Antena 3 in bancile grupului PSD din Camera - n-ar trebui sa opreasca incursiunile in trecutul recent. Ea ar putea anunta - tot fara dovezi - ca si scrutinul din 2004 a avut un alt castigator decat cel instalat la Cotroceni. Intr-adevar, si A. Nastase crede ca a avut, acum 13 ani, cele mai multe voturi. De ce sa-l discriminam? Iar pentru ca adevarul sa nu fie tradat, iar onor deputata O. Florea sa para cumva partizana, s-ar cuveni decretat ca si-n 2000 o masinatiune odioasa i-a furat victoria lui C.V. Tudor, asa cum a spus, pana la moarte, auto-intitulatul Tribun.

De fapt, cei trei adevarati eroi, carora - pana sa apara comitia de la Parlament - li s-au ingropat ineditele izbanzi prezidentiale, sunt bine reprezentati in politica guvernului actual si a majoritatii sale. Nationalismul delirant al fostului lider PRM, dispretul fata de o justitie independenta al premierului care-si invita adversarii sa-i "numere ouale", ca si neghiobia lui Geoana sunt parti inseparabile ale doctrinei Dragnea-Tudose.

Cand spun asta, nu am in vedere doar biografii precum cea a Olgutei Vasilescu, nascuta peremista si ajunsa la deplina maturitate politica in ograda PSD. Sunt altii si mai si...

Asa, de pilda, ministrul Culturii a mers deunazi la un Congres al Dacilor (!), alaturi de fostul peremist Ghita Funar si a propus ca-n manuale sa se consemneze ca 90 la suta din limba romana actuala e alcatuita din cuvinte rostite candva de Burebista, iar ce ni se povesteste in epopeea Iliada s-a petrecut, de fapt, undeva langa Simeria.

Cat priveste justitia, majoritatea controlata de catre Dragnea si satelitul sau Tariceanu o concepe exact ca premierul Nastase: cand nu refuza ridicarea imunitatii unui coleg parlamentar, deputatii anunta ca vor s-o schimbe pe sefa DNA, iar daca nu alcatuiesc un proiect de lege anapoda, gasesc destula energie cat sa reproseze Bruxelles-ului ca se baga unde nu-i fierbe oala.

In fine, mi-e greu sa cred ca Tudose n-ar merita si el porecla data candva lui Geoana de catre Iliescu. Cum sa zici ca ai votat "cu doua maini" impotriva cianurilor, cand oricine consulta arhiva online a Camerei poate constata ca e viceversa? Ce calificativ merita un premier care afirma ca sunt bani la buget intrucat "nu am luat nu stiu ce rachete si rachetute si corvetute"?

Desi au pierdut la urne, Geoana, Nastase si Vadim au castigat.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#comisie ancheta prezidentiale 2009 raport, #Basescu Boc frauda alegeri 2009, #guvern PSD minciuni aberatii , #comisie ancheta