Gabriel Oprea (UNPR): Remanierea s-a facut doar dupa criterii politice

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 14:51
2419 citiri
Gabriel Oprea (UNPR): Remanierea s-a facut doar dupa criterii politice

Gabriel Oprea, liderul UNPR, a declarat marti ca singurele criterii dupa care s-a facut remanierea sunt cele politice, acest lucru fiind dovedit de faptul ca specialistii UNPR nu se regasesc in componenta noului cabinet.

"Am spus de la bun inceput, si imi mentin pozitia, ca UNPR are in continuare resurse pentru asumarea de responsabilitati in Guvern. Marian Sarbu, Cristian Diaconescu sunt nume care pot reprezenta doi profesionisti pe care Emil Boc sau orice alt premier si i-ar dori in cabinetul de guvernare.

Faptul ca nu se regasesc in actualul cabinet arata ca singurele criterii dupa care a fost facuta remanierea au fost cele politice", a declarat Gabriel Oprea, lider al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei si ministru al Apararii.

Liderul UNPR a precizat ca cei de la UNPR nu i-au cerut explicatii premierului pentru remaniere si nici nu au cerut functii, insa ca Emil Boc va trebui sa raspunda "in fata romanilor", care spera ca aceasta remaniere sa aduca ceva bun.

Oprea a facut precizari si asupra relatiei dintre partenerii de Guvernare, avertizand ca UNPR nu va tolera santajul: "UNPR este un partener loial in coalitie si se asteapta ca PD-L sa fie un partener nu cred in colaborarile bazate pe santaj sau pe interes de grup. Noi de la UNPR avem principii, dar nu vom accepta ca aceste principii sa fie luate drept o slabiciune", a spus ministrul.

Gabriel Oprea a precizat insa ca UNPR nu este la guvernare pentru functii, ci pentru "stabilitate politica".

Colegiul Director al PDL a votat remanierea a sase ministri: Sebastian Vladescu de la Finante, Mihail Dumitru de la Agricultura, Mihai Seitan de Munca, Gabriel Sandu de la Comunicatii, Radu Berceanu de la Transporturi si Adriean Videanu de la Economie.

Acestia au fost inlocuiti numai de membri ai PD-L: Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiteanu (Finante), Anca Boagiu (Transporturi), Nelu Ioan Botis (Munca), Valerian Vreme (Comunicatii) si Valeriu Tabara (Agricultura).

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Gabriel Oprea, #Oprea UNPR, #Oprea remaniere, #Oprea criterii remaniere , #remaniere