UPDATE Cine este functionara din Ministerul Sanatatii care ar fi uitat sa semneze pentru salariile personalului vaccinator. Amalia Serban a primit un avertisment

Miercuri, 17 Martie 2021, ora 15:07
11416 citiri
UPDATE Cine este functionara din Ministerul Sanatatii care ar fi uitat sa semneze pentru salariile personalului vaccinator. Amalia Serban a primit un avertisment
Amalia Serban este considerata cel mai influent functionar din Ministerul Sanatatii FOTO Youtube

Amalia Serban, directorul Directiei Generale de Asistenta Medicala si Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii, este inaltul functionar public care n-a semnat in timp util actele necesare pentru plata personalului din centrele de vaccinare, au confirmat pentru Ziare.com oficiali din Ministerul Sanatatii. Serban a primit un avertisment, au completat aceleasi surse.

"Nici macar nu e vina ei cu totul. Ai un minister care e profund nefunctional iar Amalia Serban are in subordine 70% din Ministerul Sanatatii. A primit un avertisment", au punctat oficialii.

"Sosesc niste adrese de la DSP-uri, in care se mentioneaza sumele care sunt necesare, aceste adrese au inceput sa soseasca abia de cateva saptamani, dar au sosit pe rand de la diverse judete, unele nici macar nu au trimis. Ulterior, aceste adrese trebuiau trimise catre Departamentul Financiar, de aici mergeau mai departe catre Ministerul de Finante, care dau buget si dupa aceea se fac platile. Deja se fac platile, incepand de ieri", au completat sursele citate.

Amalia Serban ar fi o apropiata a lui Alexandru Rafila.

Amalia Serban lucreaza in Ministerul Sanatatii incepand din 2004, potrivit CV-ului, si ocupa functii de conducere incepand cu 2007. Specialisti din sistemul public o considera cel mai puternic si influent functionar din Ministerul Sanatatii.

Sefa de la Asistenta Medicala si Sanatate Publica ar avea, in mandatul ministrului Vlad Voiculescu, mai multe atributii suplimentare, motiv pentru care ipoteza unei simple greseli, prin nesemnarea actelor necesare platirii personalului vaccinator, este luata in considerare.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat marti, 16 martie, ca exista o intarziere la plata medicilor din centrele de vaccinare cauzata de neindeplinirea sarcinilor de catre un functionar public din minister, afirmand ca platile au inceput deja sa se faca.

"Banii au fost ceruti de la Ministerul Finantelor, e adevarat ca abia ieri si platile au inceput deja sa se faca, respectiv maine se vor continua platile catre directiile de sanatate publica", a precizat Voiculescu, la Parlament.

Intrebat de ce abia luni, 15 martie, au fost ceruti acesti bani, Voiculescu a spus ca nu este atributia ministrului.

"Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Exista o intarziere, in Ministerul Sanatatii am evaluat care au fost cauzele intarzierii si intarzierile au fost de cateva zile", a mentionat Vlad Voiculescu, adaugand ca vina apartine unui functionar public din cadrul Ministerului. El a mai spus ca acesta este inca in functie, mentionand ca "legea functionarilor publici este relativ clara ca nu pot fi luate masuri de pe o zi pe alta".

"Si lucram cu ce avem. Institutia functioneaza asa cum functioneaza si nu de ieri, de astazi. Cateodata exista intarzieri si luam masuri sa nu mai existe aceste intarzieri", a mai spus ministrul. Intrebat ce trebuia sa faca functionarul, Voiculescu a raspuns: "Sa completeze o hartie, sa o semneze si sa o trimita mai departe".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Amalia Serban, #plata personal vaccinare, #Vlad Voiculescu, #acte semnate , #minister