Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la 7 ani de inchisoare

Marti, 31 Iulie 2018, ora 13:46
7571 citiri
Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la 7 ani de inchisoare
Foto: Arhiva (Camera Deputatilor)

Fostul deputat PDL de Galati, Mihail Boldea, acuzat de spalare de bani si inselaciune, a fost condamnat de magistratii Curtii de Apel Iasi la sapte ani de inchisoare.

"Instanta condamna pe inculpatul Boldea Mihail, fara antecedente penale, la pedeapsa rezultanta de sapte ani de inchisoare, pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, favorizarea infractorului si spalare de bani (...) . Dispune confiscarea de la inculpatul Boldea Mihail a 10.000 de euro, reprezentand suma primita de la inculpatul Lazar Stefan pentru activitatea infractionala desfasurata", se arata in decizia de luni a judecatorilor Curtii de Apel Iasi.

Pentru alte acuzatii, magistratii ieseni au dispus achitarea, pe motiv ca faptele nu sunt prevazute de legea penala sau au dispus incetarea procesului penal, deoarece a intervenit prescriptia raspunderii penale.

Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la instanta superioara.

In acelasi dosar, instanta a decis incetarea procesului penal pornit fata de Lenta F., deoarece aceasta a decedat, in timp ce Nicolae Andres, Nicusor Axinte, Eduard Pohrib, Tudorel Vranceanu, Bogdan Alexandru Boza si Arthemis Vranceanu au fost achitati ori s-a dispus incetarea procesului, ca urmare a faptului ca a intervenit prescriptia speciala a raspunderii penale.

Pe de alta parte, Costica Caranfil a fost condamnat pentru complicitate la tentativa la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, la pedeapsa de noua ani si sase luni de inchisoare, dupa contopirea cu alte sentinte, in timp ce avocatul Mihaela Cristina Bolboceanu a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru aderare la un grup infractional organizat si complicitate la spalare de bani.

In plus, potrivit deciziei instantei, Petrica Tanase a primit o pedeapsa rezultanta de zece ani de detentie, pentru complicitate la infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, iar secretara deputatului, Elena Petrea, a fost condamnata la trei ani de inchisoare, cu suspendare, pentru constituire a unui grup infractional organizat si complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Mai mult, judecatorii ieseni au admis unele actiuni civile si i-au obligat pe Mihail Boldea, Petrica Tanase si Elena Petrea sa achite despagubiri in valoare totala de 210.000 de euro si 316.268 de lei, reprezentand daune materiale si morale, fata de doua parti civile.

Acuzatiile DIICOT

In urma cu peste patru ani, fostul deputat Mihail Boldea a fost trimis in judecata, fiind acuzat ca ar fi pus pe picioare un grup specializat in inselaciuni imobiliare. Potrivit anchetatorilor, membrii grupului descopereau imobile si terenuri aflate in proprietatea Consiliului Local sau a unor galateni, pe care si le-ar fi insusit in mod ilegal.

In boxa acuzatilor au mai ajuns si alte persoane, printre care si avocatul Mihaela Cristina Bolboceanu sau Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Boldea.

"Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati, identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

In acest scop, inculpatii au utilizat hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals. Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale", au precizat procurorii DIICOT.

Citeste si Boldea a vandut un parc si un monument din Galati - acum este de negasit

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#deputat Boldea condamnat , #deputat