Fost ministru de Interne, despre prezidentialele din 2009: Dovada mai clara de frauda nu am vazut in viata mea

Luni, 19 Iunie 2017, ora 13:06
6946 citiri
Fost ministru de Interne, despre prezidentialele din 2009: Dovada mai clara de frauda nu am vazut in viata mea
Foto: captura video Youtube

Fostul ministru de Interne Dan Nica a sustinut, luni, la Comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ca acel scrutin a fost fraudat.

"Eu, bazandu-ma doar pe probele pe care eu le-am avut, pot sa va spun ca rezultatul oficial anuntat si rezultatul real nu a fost acelasi, au fost rezultate diferite. (...) Eu pentru un singur lucru nu pot sa am niciun fel de explicatie - numarul mare de procese-verbale pe care le-am avut stampilate, semnate cu cifre exact inverse intre cei doi candidati.

Deci o dovada mai clara de frauda nu am vazut in viata mea si cred si sper ca nu voi vedea niciodata, dar cand ai... documente in mana, proces-verbal de numarare si dincolo, la Biroul Electoral, dus alt proces-verbal cu alte date, iertati-ma, nu este un lucru care sa te duca decat la o singura concluzie: ca a fost o chestiune organizata si premeditata intr-un fel pentru ca nu puteau sa greseasca sau sa fie inconstienti un numar relativ mare de oameni", a afirmat Nica, la comisie.

El a precizat ca, in calitate de ministru de Interne, a raspuns pentru organizarea alegerilor europarlamentare.

"Sa inteleg ca vreti sa va spun cateva dintre lucrurile care au tinut de organizarea alegerilor pana la incheierea mandatului de la MAI. A fost un singur rand de alegeri pe care l-am organizat si de care am raspuns in mod direct - cel pentru alegerile europarlamentare.

(...) Am cerut tuturor structurilor Ministerului de Interne sa ia masurile necesare si ne-am asigurat ca tot ceea ce inseamna respectarea legii se intampla peste tot, in fiecare localitate din Romania, si ca orice infractiune, indiferent de cine o comite, din partea carui partid politic, este sa spunem documentata si trimis imediat organelor in drept pentru a lua masuri", a spus fostul ministru.

Intrebat despre contactele cu institutiile statului - Parchetul General, DNA si SRI - si daca a observat vreodata vreo imixtiune a acestora in activitatea sa de ministru, Nica a precizat: "Raspunsul este da, dar intr-o maniera pe care eu am considerat-o ca fiind una pozitiva pentru ca singurele legaturi pe care le-am avut au fost la nivelul CSAT-ului si la nivelul legaturilor institutionale pe care le avea MAI. La intrebarea daca au influentat activitatea partidului - nu de o maniera de care eu sa va pot demonstra in ce fel sau cum".

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Dan Nica comisie ancheta, #Dan Nica ancheta prezidentiale 2009, #Dan Nica frauda alegeri prezidentiale 2009 , #comisie ancheta