Fost ministru al Justitiei: Solutia pentru SS, recursul compensatoriu si alegerea primarilor in doua tururi este asumarea raspunderii Guvernului

Luni, 02 Decembrie 2019, ora 10:107619 citiri
Fost ministru al Justitiei: Solutia pentru SS, recursul compensatoriu si alegerea primarilor in doua tururi este asumarea raspunderii Guvernului
Foto: site Guvern (arhiva)

Asumarea raspunderii guvernului pe un pachet de legi privind Sectia Speciala de investigare a magistratilor si recursul compensatoriu ar fi solutia cea mai buna, crede fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna, in opinia careia "a pretinde ca repararea raului facut poate fi facuta in Parlament este fie naivitate politica, fie mai curand complicitate politica", daca ne uitam la componenta actuala.

Declaratiile au fost facute in contextul in care ministrul Justitiei, Catalin Predoiu (PNL), vrea noi consultari cu magistratii in legatura cu desfiintarea SSIJ, in timp ce acestia ii raspund ferm ca doresc gasirea unor solutii imediate, iar GRECO spune explicit ca "sectia Speciala trebuie abandonata!". Luni, ordonantele privind Legile Justitiei sunt discutate la Comisia juridica din Senat, condusa de Serban Nicolae (PSD).

"Solutia cea mai adecvata ar fi asumarea raspunderii guvernului. Amanarea luarii unei decizii dupa o consultare mai ampla la inceputului anului 2020 ignora asteptarile societatii romanesti, dar si recomandarile fara echivoc ale Comisiei Europene prin raportul MCV si ale Consiliului Europei prin GRECO si Comisia de la Venetia.

Asumarea raspunderii guvernului nu depinde insa exclusiv de ministrul Justitiei, ci de premier", a comentat, la solicitarea Ziare.com, Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei in Guvernul Ciolos.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News