Fost deputat PSD trimis in judecata pentru conflict de interese

Luni, 10 Martie 2014, ora 11:18
2164 citiri
Fost deputat PSD trimis in judecata pentru conflict de interese
Foto: Arhiva

Luminita Iordache, fost deputat PSD de Iasi, este trimisa in judecata pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese.

Conform rechizitoriului, inculpata Luminita Iordache, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, "a propus angajarea fiicei sale pe post de referent in cadrul biroului sau parlamentar si a avizat contractul individual de munca al acesteia, pe o perioada determinata (din februarie 2009 pana la sfarsitul mandatului) ", sustin procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In baza contractului respectiv, fiica deputatei a obtinut in mod direct un folos material in valoare totala de 18.763 lei, suma platita din bugetul Camerei Deputatilor, mai sustin procurorii.

Dosarul va fi solutionat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Luminita Iordache nu este primul parlamentar aflat in aceasta situatie. Deputatul PSD Vasile Gliga a fost trimis in judecata la inceputul lunii ianuarie pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat sotia la biroul de parlamentar, in perioada ianuarie 2009 - martie 2011.

Tot atunci, deputatul PSD Florin Paslaru a fost trimis in judecata pentru si-a angajat fiul in cadrul biroului sau parlamentar, in perioada 2009-2012, iar deputatul PSD Anghel Stanciu a fost trimis in judecata, in luna noiembrie, pentru ca si-a angajat fiul si nora in biroul sau parlamentar, unde acestia au lucrat timp de patru, respectiv trei ani.

Intr-o situatie similara se afla si liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, care a fost trimis in judecata in luna decembrie, fiind acuzat ca s-a folosit de functia sa pentru a-si angaja propria fiica la cabinetul parlamentar.

Pe lista se mai afla si deputatul PSD Sonia Maria Draghici, dar si fostul deputat Ioan Cindrea, care sunt acuzati ca si-au angajat fiul si, respectiv, sotia la birourile parlamentare.

De asemenea, si deputatul UDMR Mate Andras-Levente a fost trimis in judecata de pentru conflict de interese, fiind acuzat ca si-a angajat sotia la Camera Deputatilor.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Luminita Iordache judecata conflict interese, #deputat PSD judecat conflict interese , #deputat