Fost candidat PP-DD acuza ca a dat bani la partid fara sa-i fi fost facuta campanie

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 21:45
1854 citiri
Fost candidat PP-DD acuza ca a dat bani la partid fara sa-i fi fost facuta campanie
Foto: Arhiva

Fostul candidat al PP-DD la Primaria Buzau Andrei Barac sustine ca a dat la partid sute de mii de lei, fara chitanta, si ca liderul organizatiei judetene ar fi vandut locurile de consilier local obtinute la alegerile din iunie, insa acesta respinge acuzatiiile si spune ca PP-DD e "amarat si sarac".

Andrei Barac, candidatul PP-DD la Primaria Buzau la alegerile din iunie, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca dupa scrutinul din vara, liderul organizatiei judetene a partidului, Eduard Dumitrascu, ar fi retras sprijinul mai multor membri ai formatiuni, apoi i-a exclus din listele de consilieri, transmite corespondentul Mediafax.

Barac sustine ca, ulterior, locurile au fost vandute pe sume importante, aceasta fiind "strategia" PP-DD de a se imbogati.

"Dupa ce au obtinut 17.000 de voturi gratie buzoienilor, Eduard Dumitrascu a exclus din partid, la Buzau, vreo 20 de persoane. A desfiintat practic organizatiile locale ceea ce pentru mine a fost un mare semn de intrebare. Daca eu eram singurul exclus mi-as fi pus problema ca am eu o problema de comunicare cu el, dar au fost 20 exclusi si cateva mii din toata tara.

E evident ca a fost o strategie interna, sa adune un procent de voturi care sa atraga increderea electoratului dupa care au renuntat la candidati, au vandut locurile de consilier. Si locul meu a fost vandut unui om in stare de orice mai putin de politica si de viata sociala civilizata. Ei vor sa castige locuri in consilii locale si acum in Parlament pentru a se imbogati. Au sustras 10-20 de miliarde de lei vechi, in acest mod, numai de la Buzau, bani care au fost folositi dupa bunul plac al lui Dumitrascu", a declarat Andrei Barac.

Andrei Barac a intrat in conflict cu liderul PP-DD Buzau chiar dupa alegerile locale din vara. Atunci, Barac, dar si alti membri ai PP-DD Buzau, au ramas fara sprijin politic si au fost exclusi din listele de consilieri. Inca de atunci, Barac a acuzat ca, desi a contribuit cu sume importante in campania electorala, bani donati partidului, odata ales consilier nu a mai fost lasat sa isi exercite mandatul.

De asemenea, Andrei Barac a spus, in conferinta de presa, ca in momentul in care s-a inscris in cursa electorala pentru Primaria Buzau pe listele PPDD a dat partidului circa 40.000 de lei, fara sa-i fi fost data chitanta sau facuta campanie.

"Nu am stiut ce ma asteapa, mi-au luat banii, nu mi-au dat chitanta motivand ca nu au chitantier. Le-am dat banii pe incredere, cand am vazut ca nu-mi fac materiale de campanie, ca m-au pacalit si cu banere si cu prezenta la OTV, am bagat iar mana in buzunar si am cheltuit in total 900 de milioane de lei vechi, 400 de milioane si-au bagat ei in buzunar, iar restul am dat eu sa-mi fac campanie.

Le-am dat in mana banii, nu primeau decat cash, ca nu aveau cont, chitantier. I-am dat lui Dumitrascu, cel care se ducea cu Diaconescu sa verifice Oltchimul. Acum, n-am cui sa cer banii, nu vor sa stea de vorba cu mine, dar am dovezi ca le-am dat banii si ca locul de consilier a fost vandut", a spus Barac.

PP-DD, "amarat si sarac"

La randul sau, presedintele PP-DD Buzau, Eduard Dumitrascu, respinge toate acuzatiile si spune ca Barac a contribuit in campania electorala doar cu 10.000 de lei, nu cu 90.000 de lei, asa cum sustine fostul candidat.

De asemenea, Dumitrascu a spus ca Barac a fost exclus din partid pentru ca ar fi colaborat cu adversarii si ar fi facut campanie pentru candidatul USL la functia de primar al municipiului Buzau, Constantin Boscodeala.

De asemenea, liderul PP-DD Buzau a afirmat ca partidul din care face parte este "amarat si sarac", precizand insa ca se bucura de numeroase donatii.

"Ma astept acum ca toti membrii PPDD sa fie numiti cei mai prosti, rai si nenorociti, ca ar trebui arestati. Asta se intampla acum cand au vazut ultimele sondaje. Posturile de consilieri nu s-au vandut nici pe bani putini, nici la kilogram. Acest partid e un partid amarat, sarac, dar cu oameni inimosi care si-au pus parte din averi la bataie pentru aceste alegeri. Exista multi oameni care au donat bani pentru alegeri", a spus Dumitrascu.

Fostul lider al PP-DD Bistrita-Nasaud Octavian Seciu a fost audiat, miercuri, la DNA Cluj, dupa ce ar fi pretins 75.000 de euro de la omul de afaceri Lucian Adrian Ungur, pentru ca acesta sa poata candida in numele PP-DD la Camera Deputatilor. Ulterior, Seciu a fost retinut pentru luare de mita.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#candidat PPDD bani partid, #candidati Partidul Poporului, #partid Dan Diaconescu, #PPDD cumparare locuri , #stiri politice