Foarte tare, frate! Colosul politic PC (Opinii)

Joi, 03 Mai 2012, ora 11:10
7086 citiri
Foarte tare, frate! Colosul politic PC (Opinii)

"Vreau sa intelegeti ca Partidul Conservator are in aceasta noua formula a Guvernului doua portofolii alocate. Portofoliul de la Ministerul

Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si portofoliul de la Ministerul pentru Afaceri Europene", a declarat Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator. Ca sa ne intelegem - nu unul, ci doua.

Un minister-mamut, cel al Agriculturii, care a mai "furat" de la Mediu si Padurile si unul de importanta vitala pentru Romania, cel al Afacerilor Europene. Cu alte cuvinte, cel care trebuie sa aduca alea 6 miliarde de care avem nevoie ca de aer in 2012.

Pe scurt, doua ministere cu importanta uriasa. Pentru cine? Pentru un partid aproape inexistent. Pentru partidul lui Dan Voiculescu. Pentru un partid care nu a intrat niciodata, dar chiar niciodata in Parlament pe picioarele sale. Pentru un partid care nu ca nu prinde Parlamentul, dar nici macar marja de eroare. Pentru un partid care, chiar si sustinut de aliatul PSD, la alegerile din 2008 a reusit sa duca in Parlament doar 6(sase) oameni. Asta inseamna cam 1% din totalul parlamentarilor.

Cu alte cuvinte, un partid de 1% primeste doua ministere extrem de importante. Mai suntem intr-o democratie reprezentativa sau unde mai suntem? Ce Dumnezeu a facut PC sa merite 2 ministere si cand au votat romanii ceva care s-o indreptateasca la functiile astea? Ca sa ne intelegem, UDMR, un partid solid, de 7%, a avut functii comparabile ca forta cu cele primite de Partidul Conservator.

La astea 2 ministere se adauga zeci de functii "grele" de secretari de stat, subsecretari, directori de agentii si asa mai departe. E foarte tare, frate, sa fii in Partidul Conservator! Foarte tare! Atat de mult i-a placut lui Victor Ponta cum se misca PC.

Problema Voiculescu

Problema PC nu e Daniel Constantin, presedintele sau. E adevaratul lider. Dan Voiculescu, o stie toata lumea si nici el n-o ascunde. Poate doar Crin Antonescu incearca sa ne convinga de faptul ca "Felix" e un membru oarecare si nu el decide tot ce misca in PC.

Doar ca Voiculescu e o problema. Cand i se da putere PC in Guvern, lui i se da. Si nimanui altcuiva. Un colaborator dovedit al fostei Securitati, un afacerist pentru care cuvantul "dubios" ar fi deja dulce si, mai ales, un politician flamand de putere. Si de razbunare. Razbunare fata de Traian Basescu. Nici nu apucase Ponta sa-si anunte guvernul ca deja Voiculescu vorbea, impotriva intereselor aceluiasi Ponta in acest moment, de suspendarea lui Traian Basescu. Si o spunea dur, ca un mafiot care anunta o executie. Ca nu-l prinde Revelionul la Cotroceni, ca va fi suspendat in maximum 60 de zile. Pare insetat de sange, nerabdator, fara scrupule.

Nu degeaba Ponta spunea odata, chiar la Ziare.com, ca Dan Voiculescu e "vulnerabilitatea USL". Asa este. Pana atunci, Victor Ponta i-a dat putere in Guvern. A ridicat partidul lui Dan Voiculescu la rang de colos politic. A bagat Antena 3 la guvernare. Mai devreme sau mai tarziu va trebui sa deconteze.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#PC doua ministere, #Partidul Conservator functii guvern, #Partidul Conservator Dan Voiculescu Guvern , #guvern