Flutur: Coalitia discuta luni teme economice, nu despre remaniere

Duminica, 29 August 2010, ora 17:15
2640 citiri
Flutur: Coalitia discuta luni teme economice, nu despre remaniere

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat ca la sedinta de luni a coalitiei se va discuta despre "temele economice", subiectul remanierii nefiind pe ordinea de zi a reuniunii.

"Maine (luni N.R.) ne vedem in coalitie. Nu era tema in coalitie discutarea remanierii, nu am pregatit o tema de remaniere, ci teme economice. Remanierea este atributul primului ministru", a spus Flutur pentru Mediafax.

El a evitat sa-si spuna opinia in legatura cu ministrii care ar trebui remaniati. "Nu discut acest lucru, sa consumam etapele de la noi din partid si dupa aia discutam", a adaugat Gheorghe Flutur.

Colega sa de partid, Sulfina Barbu, declarase, tot duminica, ca nu PD-L face evaluarea ministrilor UDMR pe obiectivele lor politice, ci cel mult premierul poate sa prezinte daca reformele din ministerele conduse de reprezentantii UDMR au fost indeplinite.

Sulfina Barbu i-a dat astfel replica vicepremierului Marko Bela, care a declarat, sambata, la Festivalul "Peninsula" de la Targu Mures, ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, cel putin in privinta ministrilor UDMR, a caror activitate il multumeste.

"Poate asa stau lucrurile, inseamna ca dl. Marko Bela si-a facut evaluarea pe angajamentele ministrilor luate in fata Uniunii, inseamna ca ministrii UDMR si-au facut treaba si si-au indeplinit obiectivele politice in fata partidului (...) Probabil ca ministrii UDMR si-au facut datoria daca spune domnul Marko Bela, dar trebuie sa vedem ce spune premierul si ce evaluare are primul-ministru", a declarat Sulfina Barbu.

UDMR va face o analiza a propriilor ministri, in cadrul unei intalniri a grupurilor parlamentare, care ar urma sa aiba loc in Covasna.

Borbely sustine ca dupa analiza proprie a UDMR vor urma discutii cu partenerii de coalitie, iar abia apoi se va putea decide "daca e vorba de remaniere".

Ministrul Mediului nu a vrut sa comenteze performantele colegilor sai de Cabinet, iar in ceea ce priveste activitatea sa, Borbely a precizat ca va prezenta saptamana viitoare un bilant al celor opt luni de mandat.

"UDMR va face aceasta analiza saptamana viitoare. Ne asezam in coalitie, facem o analiza si luam masurile care se cuvin si pana la urma premierul, dupa ce se consulta cu coalitia, decide daca e vorba de remaniere", a declarat Borbely, precizand ca nu se simte vizat de remaniere.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#flutur pdl, #flutur remaniere pdl, #flutur reuniune pdl , #remaniere