Florin Popescu: Nu am mancat nici macar o aripa de pui. Nu sunt un pericol public

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 16:51
3695 citiri
Florin Popescu: Nu am mancat nici macar o aripa de pui. Nu sunt un pericol public

Deputatul Florin Popescu a declarat, luni, dupa ce Comisia juridica a respins cererea privind arestarea sa preventiva, ca nu a mancat nici macar o aripa de pui si ca acuzatiile se refera la trafic de influenta, si nu la luare de mita.

"Va dau cuvantul meu de onoare ca nu am mancat nici macar o aripa de pui de acolo. (...) Ma acuza de trafic de influenta, nu ca am luat mita. Sunt doua chestiuni diferite. Nu ma acuza ca am luat mita. (...) Cei care au dat acest denunt sunt anchetati pentru evaziune fiscala ori, daca interveneam, probabil ca nu se ajungea aici", le-a spus Popescu jurnalistilor.

Deputatul care a cerut mita tone de pui, scapat de colegi - cererea de arestare a fost respinsa

El a tinut sa multumeasca membrilor Comisiei juridice pentru ca au avizat negativ cererea de arestare preventiva.

"Nu puteti sa spuneti ca, in situatia in care sunt, sunt fericit. Adica, sincer sa fiu, e o neliniste, e o preocupare, pentru ca vorbim de libertatea mea si cred ca niciun cetatean din aceasta tara nu este linistit atunci cand se vorbeste despre arestarea preventiva. Insa vreau sa multumesc membrilor din Comisia juridica pentru ca au dat acest aviz, consultativ, e adevarat", a mai spus Florin Popescu.

Cerere de arestare pentru un deputat PMP: A cerut 70 de tone de pui pentru mita electorala

El a precizat ca saptamana viitoare se va prezenta in fata plenului Camerei pentru a sustine ca nu este un pericol public.

"Saptamana viitoare voi merge in plen si voi prezenta argumentele prin care in continuare sustin ca nu sunt un pericol public. Respect institutiile statutului si nu voi ataca nicio institutie a statului in perioada urmatoare, ca este vorba de DNA sau de Parlament. Si, ce-o vrea Cel de Sus, aia va fi. Nu sunt un pericol public", a mai spus Florin Popescu.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit, luni, ca raportul Comisiei juridice privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu sa fie discutat in plen martea sau miercurea viitoare, iar votul sa fie pe 7 mai, a precizat secretarul Camerei Nicolae Mircovici.

Fostul lider PDL Dambovita, acuzat ca a cerut mita pui fripti: Ma retrag de pe lista PMP

Mircovici a facut aceste precizari dupa sedinta conducerii Camerei, aratand ca raportul Comisiei juridice va fi inaintat Biroului Permanent de lunea viitoare care va decide trimiterea catre plen si pana pe 7 mai se va da un vot.

"Conform Regulamentului, urmeaza ca Biroul Pemnanent luni sa hotararasca punerea lui (raportului Comisiei juridice - n.r.) pe ordinea de zi si probabil va fi discutat marti cu vot miercuri sau va fi discutat miercuri cu vot final. Deci, pana pe 7 mai va exista vot asupra raportului facut de Comisia juridica", a spus Mircovici.

Presedintele Comisiei Juridice a Camerei, Bogdan Ciuca, a declarat, luni, ca in Comisie au fost 15 voturi "impotriva" in cazul deputatului Florin Popescu, 7 voturi "pentru" si o abtinere, el mentionand ca plenul este suveran in a decide asupra cererii justitiei.

Procurorul general Tiberiu Nitu i-a transmis, miercuri, ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, referatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a solicita incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu - acuzat ca ar fi cerut mita in campania electorala din 2012.

Demersul vine dupa ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventiva a lui Florin Popescu, in dosarul in care acesta este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Florin Popescu mita pui, #deputat PMP mita pui, #baronul puilor arest , #comisie
Comentarii