Florin Citu promite ca taie birocratia: "PNRR, fara proiecte care se finalizeaza istoric in sase, sapte, opt ani"

Joi, 10 Iunie 2021, ora 23:30
Florin Citu promite ca taie birocratia: "PNRR, fara proiecte care se finalizeaza istoric in sase, sapte, opt ani"
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO Facebook/ Florin Citu

Premierul Florin Citu a declarat joi, 10 iunie, ca in urmatoarea perioada se va ocupa de reducerea birocratiei, pentru ca procedurile prin care vor putea fi implementate proiectele prin PNRR sa fie mai rapide, astfel incat in termenul de cinci ani banii primiti sa poata fi cheltuiti.

Aflat la Arad, joi seara, pentru a participa la o sedinta a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala a Regiunii Vest, premierul s-a adresat celor patru presedinti de consilii judetene din regiune si mai multor primari prezenti, carora le-a prezentat principalele componente ale Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

"Avem proiecte in diferite stagii de pregatire si avem trei surse de finantare: bugetul de stat, pe care il stim cu totii, avem fondurile europene - si aici sunt de acord ca lucrurile in trecut au mers slab, sa fim eleganti, dar si datorita legislatiei si a modului in care s-a lucrat, a birocratiei, de care ne plangem cu totii, dar nu s-a facut nimic in acesti ani si este de datoria noastra sa modificam lucrurile in perioada urmatoare, in termen foarte rapid - si, bineinteles, PNRR", a spus premierul.

El a subliniat ca exista "o limita clara pentru investitii" prin PNRR, si anume, anul 2026.

"In PNRR, o conditie importanta a fost sa fie proiecte mature, care pot sa fie finalizate pana in 2026. Nu poti sa te duci la Comisia Europeana cu proiecte care se finalizeaza istoric in sase, sapte, opt ani si sa spui ca le faci in trei ani de zile dupa ce tu niciodata n-ai facut un astfel de proiect in Romania, deci n-ai niciun fel de istorie ca poti sa faci un astfel de proiect", a afirmat Florin Citu.

Potrivit acestuia, "obiectivul este sa luam cei 29,2 miliarde de euro", iar autoritatile locale trebuie sa se miste "foarte bine si foarte eficient" pentru a cheltui fondurile din PNRR.

Premierul a apreciat ca va fi "o provocare pentru toti" ca birocratia sa fie redusa, astfel incat proiectele sa poata fi finalizate la timp.

"Birocratia de care vorbim are o componenta in administratia centrala de care ma voi ocupa eu, dar are o componenta si la dumneavoastra, de care trebuie sa va ocupati dumneavoastra. Trebuie cu totii sa eliminam din birocratie ca sa putem atrage acesti bani, sa putem sa beneficiem de acesti bani", s-a adresat seful guvernului autoritatilor locale prezente.

La finalul sedintei, Florin Citu a facut si o scurta vizita la PNL Arad.

 Articol citit de 2901 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  Tot-la-vale
  11.06.2021, 08:00
  Succesul PNRR e deplin 😆😆😆
  O noua palma primita de la Bruxelles pentru incompetenta guvernului Cizzo. Despre asta nu ati scris un cuvant, 😆😆. Continuati propaganda voastra de slugi mediatice si copisti in solda celui care va plateste solda pe care nu o meritati si manipulati cat va duce capul. Cine va mai crede, bai? 😆😆
  tarfrad
  11.06.2021, 21:46
  MU.(u).(w)...!!!
  Bizon a ințeles ce-am spus...!
  Tot-la-vale
  13.06.2021, 18:30
  Asa site
  asa trol 😤😤😤 Ci voie de la copistii plagiatori de la z.comă
  RexMundi
  11.06.2021, 06:34
  Serios moo? vezi bei catzzzo ca planul vostru e reject la ue
  Romania se face de ras cu PNL și USR-PLUS la guvernare!
  Cele două partide au ratat cea mai mare șansă de dezvoltare a Romaniei, după ce Comisia Europeană a respins PNRR-ul trimis de Florin Cițu in forma agreată doar de coaliția guvernamentală.

  Serios moo? vezi bei catzzzo ca planul vostru e reject la ue ,!

  https://www.stiripesurse.ro/documente-de-ce-a-respins-comisia-europeana-planul-national-de-redresare-si-rezilienta_1837584.html
  Gigi-HelvetPD
  11.06.2021, 00:14
  Florin Citu promite "obiectivul este sa luam cei 29,2 miliarde de €
  iar autoritatile locale trebuie sa se miste "foarte bine si foarte repede" pentru a cheltui fondurile din PNRR pana la sfarsitul mandatului sa nu mai ramana nici un euro

  In PNRR, o conditie importanta a fost sa fie proiecte mature, care pot sa fie finalizate pana in 2026. 😁😂🤣
  Dar fara bani ....