Florin Cîțu joacă la cacealma

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 12:43
8830 citiri

Echipa câștigătoare, deși în aparență unită, pare și ea un pic buimacă de ceea ce i se întâmplă. Deși atât PSD cât și USR au anunțat public, de nenumărate ori, că nu vor susține un cabinet minoritar PNL-UDMR și în pofida faptului că însăși UDMR este sceptică în ceea ce privește șansele guvernului Ciucă, totuși, Florin Cîțu se declară optimist.

Nimeni nu pricepe pe ce se bazează optimismul premierului interimar, dar se pare că nici nu întreabă nimeni. Nici echipa câștigătoare și cu atât mai puțin președintele României, care pare a avea cu totul alte preocupări, îndeosebi turistice.

Ceea ce este hilar e faptul că membrii echipei demolitoare chiar iau în serios formarea guvernului și se bat pe posturi. O altă preferată a domnului Iohannis, suava Alina Gorghiu, chiar a trebuit să-și scoată ghearele. După ce a terminat de postat cafeluțele și pisicuțele aferente zilei în curs, Alinuța s-a prins de faptul că iubitorii săi colegi au lăsat-o pe dinafară. Așa că a făcut scandal că ea vrea portofelul Justiției. Și, în cele din urmă, colegii au trebuit să i-l dea. Așa că l-au scos pe Predoiu de la ministerul Justiției și l-au pus la ministerul Apărării. Oricum e un guvern făcut la mișto, nu? Ce mai conta?

În realitate, cum am mai spus, Florin Cîțu joacă la cacealma. El știe foarte bine că șansele ca guvernul Ciucă să fie acceptat sunt la fel de mici ca găsirea unui dram de inteligență la echipa câștigătoare. De asta a și insistat cu guvernul minoritar, pentru că el tocmai asta și vrea: ca guvernul Ciucă să nu fie învestit. De ce? E foarte simplu. Pentru că, în acest fel, președintelui României nu-i mai rămân decât două opțiuni: ori să-l nominalizeze din nou pe Cîțu pentru postul de prim-ministru, ori să dizolve Parlamentul. Ambele opțiuni îi convin lui Florin Cîțu și am explicat ieri de ce. În ceea ce-l privește pe președintele Iohannis, cred că și domniei sale îi convin. Trebuie doar să aleagă varianta care i-ar produce cea mai intensă senzație de putere. Ar putea întâi să-l desemneze pe Cîțu, iar apoi să dizolve Parlamentul, de exemplu. În acest fel, în memoriile sale va putea spune că, deși era considerat un profesor mediocru, un inspector școlar mediocru, un primar mediocru și, în fine, un președinte mediocru, totuși, el a resetat România.

Am avut doi președinți care lucrau la Ape: unul o bătea în piua, celălalt naviga pe ele. Amândoi ne-au băgat la apă. Apoi, am avut un președinte geolog, care, din cauza că a fost învins de Sistem, n-a mișcat o piatră. Acum, avem un președinte turist, care ne plimbă dintr-o parte într-alta. Mai rămâne să avem un președinte preot, care să ne ingrope pe toți.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Plenul reunit al Parlamentului a luat act, în şedinţa de marţi, 26 martie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Legislativul este informat că Forţa de reacţie a NATO poate...
#Florin Citu, #premier, #Superman, #Klaus Iohannis, #Catalin Predoiu , #stiri politice