Fostul ministru al Sanatatii Florian Bodog, urmarit penal de DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie

Marti, 27 Aprilie 2021, ora 16:08
2508 citiri
Fostul ministru al Sanatatii Florian Bodog, urmarit penal de DNA pentru mai multe infractiuni de coruptie
Procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Florian Bodog FOTO/ Facebook Florian Bodog

Fostul ministru PSD al Sanatatii Florian Bodog este urmarit penal de DNA in dosarul in care este suspectat de mai multe infractiuni de abuz in serviciu, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Bodog Florian Dorel, senator in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (12 acte materiale), fals intelectual, in forma continuata (12 acte materiale), si fals in inscrisuri sub semnatura privata (trei infractiuni).

"In calitate de ministru al Sanatatii, suspectul Bodog Florian Dorel ar actionat in mod direct pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract; totodata, deoarece aceasta nu era prezenta fizic la locul de munca, demnitarul ar fi semnat in locul persoanei respective o serie de acte", arata DNA, intr-un comunicat de presa transmis marti.

Concret, in perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, desi stia ca persoana angajata in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, Bodog ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu ar fi luat masuri pentru sanctionarea disciplinara. Astfel, consiliera ministrului de la acea data ar fi obtinut drepturi salariale care nu i se cuveneau in cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

In acelasi context, in perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnaturile persoanei respective pe doua contracte individuale de munca si pe o declaratie pe proprie raspundere, demersuri menite a produce consecinte juridice.

In 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similara a DNA de incuviintare de incepere a urmaririi penale a demnitarului.

"Ulterior, au rezultat date si indicii rezonabile privind savarsirea, de catre fostul ministru, si a altor infractiuni, respectiv trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, precum si a unui alt act material care intra in continutul constitutiv al infractiunii de abuz in serviciu", adauga DNA.

Conform sursei citate, lui Bodog i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

In 8aprilie, DNA a solicitat avizul Senatului pentru urmarirea penala a fostului ministru al Sanatatii Florian Bodog, fiind a doua oara cand o astfel de solicitare il vizeaza pe acesta.

In 21 aprilie, plenul Senatului a avizat solicitarea DNA in acest sens, fiind inregistrate 98 de voturi "pentru", 24 de voturi "impotriva" si o abtinere.

Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
ÎCCJ va judeca, marţi, 23 aprilie, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Florian Bodog DNA, #ministrul sanatatii, #urmarire penala, #abuz in serviciu , #stiri politice
Comentarii