In noaptea de Inviere, restrictiile de circulatie ridicate pana la ora 05.00. Magazinele, deschise pana la ora 20:00, in Vinerea Mare. Liber pe litoral de 1 Mai, insa cu masura DOCUMENTE

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 18:54
Autor: Teodor Serban
In noaptea de Inviere, restrictiile de circulatie ridicate pana la ora 05.00. Magazinele, deschise pana la ora 20:00, in Vinerea Mare. Liber pe litoral de 1 Mai, insa cu masura DOCUMENTESlujba de paste FOTO Basilica.ro

Guvernul a aprobat prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei pentru inca 30 de zile. Au fost adaugate noi prevederi pentru perioada Sarbatorilor de paste dar si pentru minivacanta de 1 Mai.

Conform documentului adoptat de Guvern, in noaptea de Inviere sunt ridicate restrictiile de circulatie. Astfel, romanii vor putea merge la slujba si pot circula pana la ora 5 dimineata. Totodata, Guvernul a prelungit programul magazinelor pana la ora 20:00 in localitatile unde rata de incidenta nu ar fi permis ca acestea sa fie deschise dupa ora 18:00, insa doar pentru zilele de vineri 23 aprilie si in Vinerea Mare, pe 30 aprilie, conform Digi 24.

"(...) in zilele de 23 aprilie si 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, isi pot organiza si desfasura activitatea in intervalul orar 5,00-20,00. In intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu", se arata in anexa Hotararii de Guvern.

Se permite circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in toate localitatile, in perioada 8 mai-9 mai 2021, in intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea si participarea la sarbatoarea religioasa specifica lunii Ramazan.

Unitatile de cazare de pe litoral vor fi obligate sa cazeze turisti doar in limita a 70% din spatiile de cazare.


"Se limiteaza gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare turistica, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanta Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 755/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maxima a acestora, in urmatoarele localitati:

a) Zona Mamaia Nord, judetul Constanta
b) Navodari, judetul Constanta
c) Mamaia si Mamaia-Sat, judetul Constanta
d) Constanta, judetul Constanta

e) Agigea, judetul Constanta
f) Eforie Nord, judetul Constanta
g) Eforie Sud, judetul Constanta
h) Techirghiol, judetul Constanta
i) Tuzla, judetul Constanta
j) Costinesti, judetul Constanta
k) Neptun-Olimp, judetul Constanta

l) Jupiter, judetul Constanta
m) Cap Aurora, judetul Constanta
n) Venus, judetul Constanta
o) Saturn, judetul Constanta
p) Mangalia, judetul Constanta
q) 2 Mai, judetul Constanta
r) Vama Veche, judetul Constanta."

 Articol citit de 2093 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  asmvax
  08.04.2021, 23:00
  restrictii
  WOW, cat de tare. Acum pot sa umblu noaptea pe strazi ca un nebun.
  De cand asteptam sa fiu lasat liber din cusca.