#Fara Penali, la Iasi: Nevazatori si actori strang semnaturi la Cortul Demnitatii. "Dupa ce terminam, ne mutam la Vaslui"

Miercuri, 25 Iulie 2018, ora 16:40
5890 citiri
#Fara Penali, la Iasi: Nevazatori si actori strang semnaturi la Cortul Demnitatii. "Dupa ce terminam, ne mutam la Vaslui"
Foto: captura video Facebook / Valeriu Borsan

Nevazatori, actori si membri ai USR strang semnaturi in Piata Unirii din Iasi pentru campania "Fara penali in functii publice", fara sa fie amendati de primar. "Dupa ce terminam, ne mutam la Vaslui", spune unul dintre ei.

Cortul Demnitatii si Democratiei, in jurul caruia se aduna semnaturi, a fost instalat in urma cu mai multe zile, el fiind locuit 24 de ore din 24, conform informatiilor furnizate de deputatul USR de Iasi Cosette Chichirau, care a transmis, miercuri, live pe Facebook din Piata Unirii.

Unul dintre nevazatorii care participa la aceasta campanie, Valeriu Borsan, a povestit ca impreuna cu George Bratu aduna semnaturi de 17 zile, stand zi si noapte in piata.

Intrebat care este reactia oamenilor, Valeriu Borsan a spus ca ea "difera de la zi la noapte" si ca "imensa majoritate" a celor care se apropie semneaza, putini fiind cei recalcitranti.

"Au fost si oameni agresivi (...) Un domn avocat a venit in stare de ebrietate sa faca scandal, sa loveasca in cort (...) Dar sa stiti ca s-a semnat si la ora 2 noaptea pe liste", a povestit acesta.

Intrebat cum traiesc, acesta a povestit ca dus fac o data la doua zile, la "domnul Vasile, care ne-a preluat de la gara", iar de mancat: "cateodata din banii nostri, cateodata din ce aduc oamenii aici la cort".

"Minunata doamna Teodorescu" le aduce in fiecare zi micul dejun si termosul de cafea, a mai dezvaluit el.

Vasile Borsan a explicat ca scopul initial urmarit a fost "doar mobilizarea pentru 10 august", data la care va avea loc la Bucuresti protestul Diasporei.

"In Iasi stam pana pe 9, ca pe 10 mergem la Bucuresti (...) Pana acum, avem vreo 3.000 de semnaturi stranse, numai noi la cort, pe Iasi vreo 12-13 mii. Daca se strang toate pana luni, o sa mergem la Vaslui, sau la Suceava, la Neamt (...) Saptamana aceasta se va face o contabilizare a semnaturilor, daca avem 20.000 stranse la Iasi, mergem imediat la Vaslui", a mai spus el, reamintind ca in judetele din imprejurimi situatia semnaturilor e mai proasta.

Citeste mai multe despre campania "Fara penali in functii publice".

Vasile Balalau, un alt participant la campanie, a subliniat ca "noi, iesenii, avem norocul ca primarul nostru ne-a acceptat aici", in timp ce cativa dintre actorii iesiti in strada sa stranga semnaturi au dat cateva explicatii emotionante pentru gestul lor:

  • "Pentru mine inseamna o eliberare enorma, pentru ca eu mai pot sa respir, nu mai pot sa traiesc cu o asemenea poveste pe capul meu. Faptul ca toti astia care ne conduc, de la Valcov, la consilieri si ce mai au ei pe acolo, ma apasa ca o greutate (...) Ma simt fericit cu oamenii astia care sunt aici. Sunt convins ca vom scapa de ei".
  • "Vreau o tara mai curata pentru copilul meu, vreau ca in functii sa fie oameni care sa conduca cinstit, cu gandul la oameni, nu la buzunarul propriu"
  • "E un act de normalitate, fac asta pentru mine. Nu vreau sa accept sa traiesc in conditiile astea"
  • "Vreau normalitate. Ma gandesc la fiii mei. Unul are 5 ani, celalalt 21. Daca nu se schimba nimic, el e muzician si e posibil sa plece intr-o zi. Poate ar fi nevoie de el aici, poate eu as avea nevoie de fiul meu aici. De ce sa cante pentru altii? De ce sa faca bani pentru altii? De ce sa nu poata trai in tara lui si sa fie un venetic in alte parti? De ce? Pentru ca insista unii sa creada ca, daca ti se dau 50 de lei in plus, ai senzatia ca ti i-au dat din buzunarul lor. Nu ti i-au dat! Treaba asta a romanului: 'A furat, maica, dar mi-a dat si mie'. Mi se pare foarte ciudat sa recunosti ca esti complice la un furt. Pe de alta parte, ala cand a furat, n-a furat din Franta sau din Germania, tot de la tine a furat. Iti da tie putin si pastreaza el restul. Nu e o tara normala. Imi doresc o tara normala si sa ies la pensie intr-o buna zi (...) si in ziua aia sa nu votez si eu cu ala care zice ca da mai mult".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#fara penali Iasi cort nevazatori, #actori Fara penali , #fara penali