Falca, despre propunerea lui Dragnea: PSD vrea sa-si aduca primari in partid prin santaj

Sambata, 23 August 2014, ora 08:49
2484 citiri
Falca, despre propunerea lui Dragnea: PSD vrea sa-si aduca primari in partid prin santaj

Presedintele PDL Arad, primarul Gheorghe Falca, spune ca propunerea vicepremierului Liviu Dragnea de a legaliza o perioada migratia primarilor are ca scop de a aduce in PSD, "prin santaj", primari de la alte partide, inainte de campania electorala, pentru ca Ponta "este in cadere in sondaje".

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, vineri seara, pentru a comenta propunerea lui Liviu Dragnea de a acorda doua saptamani alesilor pentru a trece la alte partide fara a-si pierde mandatul, liderul PDL Arad, Gheorghe Falca, a spus ca PSD urmareste sa aduca "prin santaj" primari in partid.

"Se stie ca PSD este cel mai corupt partid, iar in momentul in care nu mai au voturi si posibil nu mai pot fura, vor sa aduca primari prin santaj. Avand un candidat incompetent ca domnul Ponta, care este in cadere in sondaje, vor sa fure primari de la alte partide", a spus Falca.

Primarul Aradului a spus ca este convins ca "cei care vor dreptate pana la capat si care se bazeaza pe valorile crestine, si nu cele ateiste ale domnului Ponta se vor opune propunerii PSD".

Falca - si in Fundatia Miscarea Populara, si in PDL

Democrat-liberalul Gheorghe Falca, aflat la al treilea mandat de primar, anunta la inceputul anului ca este membru in Fundatia "Miscarea Populara" din vara anului 2013, sustinand insa ca stie sa faca diferenta intre activitatea sa in fundatie si responsabilitatea pe care o are in calitate de presedinte al PDL Arad.

In campania interna a PDL pentru desemnarea candidatului la Presedintie, Falca a promovat tema unificarii dreptei, iar odata cu aparitia ACL s-a implicat in promovarea publica a aliantei si a ideii de unificare a PDL si PNL intr-un singur partid. Falca a declarat public de mai multe ori ca il sustine pe Klaus Iohannis, spunand acest lucru chiar si inainte de desemnarea oficiala a candidaturii din partea ACL, cand in discutie era si Catalin Predoiu. De altfel, vineri, Klaus Iohannis se afla in Arad la invitatia primarului Falca, participand la o intalnire cu peste 1.500 de membri PDL si PNL, dar si la Zilele Aradului.

Ce a propus Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, ca in prezent foarte multi alesi locali activeaza pentru alte partide si propune ca pentru o perioada de doua saptamani sa existe posibilitatea ca alesii locali sa isi aleaga partidul fara sa isi mai piarda mandatul.

Vicepremierul a mai spus ca va face aceasta propunere premierului si coalitiei de guvernare, care sa analizeze aceasta posibilitate, sustinand ca, daca aceasta situatie se doreste sa fie limpezita, dupa ce incepe sesiunea parlamentara va trebui adoptata o Ordonanta de Urgenta care sa prevada ca alesii locali nu-si pierd mandatul daca parasesc partidul pe lista caruia au candidat.

"Nu sustinem migratia politica, dar nici nu putem sa stam indiferenti. Pentru mine este foarte important ca fiecare om dintr-o comunitate sa beneficieze de dezvoltare si pentru asta sunt dispus sa sustin un asemenea act normativ pentru ca astfel de blocaje sa nu mai existe", a afirmat vicepremierul.

El a mai a spus ca nu se asteapta ca in PSD sa vina noi alesi locali, ci sa fie limpezita situatia politica din consiliile locale si ca "scena politica s-a tulburat" mai ales dupa ce s-a rupt USL, fiind foarte multe blocaje in consilii locale si judetene.

Vicepremierul a exemplificat cu situatiile unor consilieri alesi pe lista comuna a USL si care din diverse motive au parasit functiile, iar locurile au ramas neocupate pentru ca nu se stie daca locul trebuie preluat de un supleant din acelasi partid cu cel care a parasit functia sau de urmatorul de pe lista, astfel ca sunt foarte multe procese pe aceasta speta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Falca Dragnea primari santaj, #propunere Dragnea primari migrare partide, #Dragnea primari schimbat partid , #partid