Europarlamentarii, actori de ocazie - cine a fost Martin Schulz

Joi, 20 Februarie 2014, ora 11:18
2255 citiri
Europarlamentarii, actori de ocazie - cine a fost Martin Schulz
Foto: railwayinsider.eu

Oficiali ai Uniunii Europene si europarlamentari, alaturi de actori, au dat viata personajelor piesei "Spune adevarul puterii. Voci din intuneric", proiect amplu care a prins viata sub egida Parlamentului European si care este dedicat respectarii drepturilor omului.

In prezenta unui public numeros, presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, presedintele grupului ALDE, Guy Verhofstadt, si eurodeputata PNL Renate Weber au fost numai cativa dintre cei care au dat miercuri seara viata acestui proiect, alaturi de actorii Lena Olin, Dylan Bruno si Dennis Haysbert, atingand teme de la sclavie la activismul de mediu si de la autodeterminare religioasa la participare politica.

Autorul scenariului, Ariel Dorfman, s-a bazat pe o serie de marturii adunate de Kerry Kennedy, presedinta Centrului Robert F. Kennedy, timp de doi ani, sub forma unor interviuri cu peste 50 de personalitati din toata lumea, veritabili martiri care "spun" lumii intregi, prin vocea personajelor, povestea atrocitatilor la care au fost supusi in tarile de apartenenta pentru pacatul de a crede in drepturile si libertatile fundamentale ale fiintei umane.

Martin Schultz, evreu supravietuitor al Holocaustului

Kerry Kennedy a participat la evenimentul care a avut loc la sediul Parlamentului European de la Bruxelles. Martin Schulz a devenit pentru putin timp Elie Wiesel, scriitor, jurnalist, activist in domeniul drepturilor omului, evreu american supravietuitor al Holocaustului.

Personajele piesei au transmis publicului, prin vocea interpretilor, mesaje din partea unor activisti ai drepturilor omului care au reusit sa supravietuiasca unor experiente cumplite si sa transforme aceste experiente in instrumente cu care sa se bata mai departe pentru drepturile altora.

Europarlamentarul PNL Renate Weber va juca intr-o piesa de teatru

Unul dintre mesajele piesei a fost acela ca a te bate pentru ceilalti este ca si cum ai face-o pentru tine insuti. "Sper ca audienta a simtit emotia pe care noi am vrut sa o transmitem, fara sa dramatizam mai mult decat este necesar, pentru ca, sincer, cred ca povestile de viata ale acestor oameni sunt ele insele extrem de puternice", a declarat Renate Weber la finalul spectacolului.

Doi dintre cei care i-au inspirat pe autorii piesei au urcat la final pe scena, in aplauzele spectatorilor.

"Am adus doua din personajele acestei piese care traiesc in realitate si care i-au inspirat pe autorii cartii si ai piesei si apreciaza foarte mult faptul ca intr-o astfel de institutie cum este PE se poate face asa ceva.

Pentru ca stim cu totii ca este o alta modalitate de a vorbi despre drepturile omului, de a le face intr-adevar sa ajunga cumva la sufletul celor care pana la urma iau decizii la nivel atat de important", a mentionat Renate Weber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#piesa teatru Parlament European, #Renate Weber piesa teatru, #Martin Schultz piesa teatru , #europarlamentar