Emil Boc il sustine pe Florin Citu: "Este viitorul Romaniei si al Partidului Liberal". Ce spune despre Orban

Joi, 20 Mai 2021, ora 07:29 4099 citiri
Emil Boc, primarul Clujului FOTO Facebook/ Emil Boc

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat miercuri, 19 mai, ca Florin Citu este un premier "care intelege mecanismele economice" si ca ar fi cel mai potrivit lider pentru Partidul National Liberal (PNL). Mai mult, a facut o comparatie intre activitatea lui Orban si cea a lui Citu.

"Premierul Orban si-a facut datoria la momentul la care a fost premier. A dus tara printr-un moment greu, de criza sanitara, si a terminat in picioare aceasta batalie. (...) Florin Citu a preluat din mers stafeta si confirma in fiecare zi.

Din punctul meu de vedere, Florin Citu este viitorul Romaniei si al Partidului Liberal", a declarat Emil Boc la Digi 24.

Intrebat daca premierul Florin Citu ar trebui sa candideze la sefia PNL, Emil Boc a raspuns: "Din punctul meu de vedere, cred ca da, dar decizia ii apartine domnului prim-ministru. O competitie este binevenita in PNL, este un partid viu, un partid dinamic, are nevoie de a avea o confruntare ideologica, repet, care sa uneasca, nu sa dezbine, pe proiecte, pe propuneri, cei mai buni din PNL, astfel incat sa formam o echipa puternica pentru urmatoarele competitii politice".

Rugat sa-i compare in activitatea lor de prim-ministri pe Ludovic Orban si Florin Citu, fostul premier Emil Boc a spus: "Premierul Orban si-a facut datoria la momentul la care a fost premier. A dus tara printr-un moment greu, de criza sanitara, si a terminat in picioare aceasta batalie. (...) Florin Citu a preluat din mers stafeta si confirma in fiecare zi. Cred ca acesta e marele avantaj al PNL, ca are ocazia sa aiba oameni care preiau stafeta si duc stafeta mai departe. Asta este viata politica: sa ai in echipa intotdeauna oameni capabili sa duca si partidul, si Romania la nivelul urmator. Din punctul meu de vedere, Florin Citu este viitorul Romaniei si al Partidului Liberal".

"Florin Citu este un om care poate sa scoata ce este mai bun din Romania"

Intrebat daca va face un tandem cu Florin Citu, asa cum se vehiculeaza pe surse, primarul Clujului a spus ca dupa ce se va stabili data congresului si se vor anunta candidaturile, isi va exprima si el optiunea politica in interiorul partidului. Va fi o optine "care sa tina cont de a scoate tot ce-i mai bun din PNL si de a ne putea prezenta in viitor cu o echipa politica credibila in ochii romanilor", a precizat Boc la Digi24.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News