Echipa câștigătoare se va destrăma curând

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Vineri, 19 Noiembrie 2021, ora 10:53
7207 citiri

În pofida faptului că, în ochii publicului, echipa lui Cîțu pare a fi un monolit de neclintit, în realitate ea se va destrăma la prima adiere de vânt.

Asta pentru că alde Rareș Bogdan, Florin Roman, Marcel Vela, Alina Gorghiu și tot restul găștii îl “iubesc” pe Florin Cîțu doar pentru că este omul președintelui, nu pentru că ar avea calitățile necesare unui lider. În curând însă, atanci când Klaus Iohannis va vedea sabia lui Damocles, atârnând de un fir, deasupra propriului cap, îi va da drumul din brațe pupilului numaidecât, fără remușcări, iar aceasta va cădea cu zgomot în hăul creat de el însuși.

În acel moment, echipa câștigătoare va părăsi, în cea mai mare grabă, corabia, întocmai ca șobolanii - nava care se scufundă. Fiecare dintre aceștia se va scuza față de colegi prin faptul că n-ar fi avut de ales, deoarece Cîțu le-a fost impus, ceea ce parțial e adevărat, dar atunci când Florin Cîțu a arătat clar că nu-i pasă nici de partid, nici de țară, echipa ar fi trebuit să intervină. N-a făcut-o, prin urmare, toți componenții ei sunt la fel de vinovați precum șeful lor direct. Așa cum Florin Cîțu poate fi acuzat că și-a urmărit doar propriul interes, de același păcat pot fi acuzați și cei care l-au susținut. De fapt, așa se nasc dictatorii. Cu ajutorul yes-men-ilor, care îi lingușesc în mod asiduu și le cântă în strună, indifferent de cât de evidente ar fi greșelile pe care aceștia le-ar face, inducându-le iluzia că ar fi supraoameni.

Nu știu a cui a fost ideea premierului prin rotație, dar știu că ea nu va funcționa. Cum spunea un celebru personaj contemporan, “Sounds good, doesn't work” (sună bine, dar nu funcționează). Deși, în teorie, și PNL și PSD sunt de acord cu ideea, ambele partide se bat care să dea primul premierul. De ce? Pentru că ambele partide au învățat lecția Netanyahu. Cu alte cuvinte, ambele partide știu că ideea asta este doar o mare țeapă și, de aceea, fiecare încearcă să-l țepuiască pe celălalt, prefăcându-se că nu ar ști acest lucru. Și, aici, negocierile se vor bloca definitiv.

Nici așa-zisele consultări cu președintele Iohannis nu vor debloca situația, pentru că, în realitate, problema nu are rezolvare. Cine va guverna "după", va lua țeapă, pentru că, de fapt, ori nu va mai guverna deloc, ca în cazul Netanyahu, ori nu va mai avea resurse cu care s-o facă, dar va plăti oricum prețul guvernării.

Prin urmare, pronosticul meu este că USL 2.0 nu se va face, pentru că un guvern nu poate avea doi premieri concomitent. Prin urmare, se va bate din nou vântul alegerilor anticipate. Iar dacă Iohannis va încerca să tragă de timp, întârziind decizia de a dizolva Parlamentul, el riscă să fie suspendat. Prin urmare, Iohannis va trebui să-i dea drumul din brațe lui Florin Cîțu, pentru a-și salva propria piele. Moment în care Orban se va întoarce în PNL și se va reface alianța cu USR.

Și dacă va fi așa, și dacă nu, Florin Cîțu l-a depășit deja pe Liviu Dragnea în topul celor mai disprețuiți politicieni români. Măcar Daddy a avut un motiv valid, el încercând să-și salveze propria piele, în timp ce Florin Cîțu a dat peste cap o țară întreagă doar pentru a-și satisface sete de putere. În ceea ce-l privește pe Klaus Iohannis, el va rămâne în istorie drept cel mai slab președinte, mai slab chiar și decât Emil Constantinescu, dar și un foarte slab om politic, dacă luăm în considerație nu doar multitudinea gafelor pe care le-a făcut, dar și oamenii pe care i-a promovat.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni, 15 aprilie, că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene se apropie de final. ”Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea...
#Florin Citu, #Rare Bogdan, #florin roman, #marcel vela, #Alina Gorghiu , #stiri politice