Dragnea, despre Kovesi: De ce se fereste sa vorbeasca, daca nu are nimic de ascuns?

Vineri, 09 Iunie 2017, ora 14:45 2679 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, nu se astepta ca Laura Codruta Kovesi sa refuze invitatia la comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, intrebandu-se de ce aceasta se fereste sa vorbeasca, daca a fost "o intalnire nevinovata" la Gabriel Oprea acasa in seara scrutinului.

"Sincer, eu nu ma asteptam sa refuze (Laura Codruta Kovesi - n.red.) prezenta la aceasta comisie. Pana la urma, ce ar avea de ascuns? De ce s-ar ascunde sa raspunda la niste intrebari despre acea intalnire? Daca a fost o intalnire nevinovata, de ce s-ar feri sa vorbeasca despre acea intalnire? Nu stiu ce va face comisia, ma asteptam sa accepte prezenta la comisie", a afirmat Liviu Dragnea.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca nu va veni la audiere, invocand o hotarare a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale din 1994, conform careia dispozitiile din regulementele Parlamentului care obliga persoane de a se prezenta la comisiile de ancheta sunt neconstitutionale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News