Dragnea a cazut. Cine vrea sa se pozeze cu seful de Partid, pentru a-l arata lumii neputincios

Joi, 05 Iulie 2018, ora 10:01
65720 citiri
Dragnea a cazut. Cine vrea sa se pozeze cu seful de Partid, pentru a-l arata lumii neputincios
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cine l-a vazut, miercuri, pe Liviu Dragnea intrand in Camera Deputatilor, pentru a tranzactiona ultimele voturi, a inteles ca seful PSD a cazut.

Vataful ajuns la varf dupa ani in care a stat in asteptare, construindu-si ziduri de complicitati, este astazi dator vandut, iar partidul are nevoie de el, sa stea in prim-plan si sa se arda cu fiecare abuz de putere.

Nu Dragnea trebuie sa scape, ci toti ceilalti care l-au facut dictatorul majoritatii, dupa candida recunoastere a lui Eugen Nicolicea.

Liviu Dragnea a facut rau Romaniei. Si-a pus strategii sa confiste temele mari ale agendei, pana intr-acolo unde nicio atitutine moderata sa nu fie cu putinta. Si-a trimis camarila - pe Liviu Plesoianu, pe Codrin Stefanescu, pe Eugen Nicolicea, pe Serban Nicolae - sa urasca cu zgomot si sa semene ura si dezgust.

I-a alungat pe multi dintre cei buni dintre noi, strigandu-le dispretuitor ca ar putea sa nu mai fie primiti inapoi, daca tara lui nu le convine.

Liviu Dragnea a facut insa rau si Partidului. Niciodata in istoria postdecembrista nu a fost PSD atat de mocirlos, incat simpla asociere cu el invalideaza orice decenta.

Inainte de a se arunca hulpav peste intreaga tara, pretinzand sa ii fie conducator, Dragnea a sapat subterane in partid, i-a amestecat pe cei buni cu cei rai, si-a trimis secretarele la Stefan Gheorghiu, i-a batjocorit pe cei vulnerabili, expunandu-i in toata goliciunea lor intelectuala, chiar si in functia de prim-ministru.

Cat de puternic trebuie sa il urasca tocmai supusii lui din Partid! Cata umilinta trebuie sa indure Viorica Dancila, auzind hohotele de ras si de dispret care o insotesc chiar si atunci cand ramane cumplit de singura!

Frica pe care Liviu Dragnea le-a semanat-o se masoara acum in resentiment.

Iar tara se va reface. Multi dintre cei buni sunt inca aici.

Si Partidul Social Democrat, cel al lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, vrea acelasi lucru ca tara: sa se refaca, sa creasca ca drojdia, sa stea la putere. Pentru asta, partidul mai are nevoie de Liviu Dragnea: impins in fata, sa isi piarda mintile si ratiunea, sa vada state paralele, sa ofere cel mai grotesc spectacol al caderii, dar mai ales sa le dea lor timp sa se ridice, golemic, si sa se salveze.

"Eu nu vreau sa plec ca prostul din aceasta viata si din aceasta functie!", a spus, miercuri, Liviu Dragnea, constient de datoria sa pe viata si pe moarte de a obtine libertatea nu (doar si atat) pentru el, cat mai ales pentru cei care l-au lasat sa fie la putere.

Exista in istoria sovietica un episod in care Stalin, semet, drept, inca tanar, intra in fotografia lui Lenin, batran, bolnav, incapabil sa stea in picioare, pentru a se legitima drept singurul capabil sa ofere protectie celor puternici.

Povara lui Liviu Dragnea astazi e ca Partidul si ceilalti mai-mari il tin in arena in care Plesoianu, Gabriela Firea, Serban Nicolae se bat pentru fotografia in care liderul arata cel mai slabit si mai grotesc.

Daca PSD va reusi si de asta-data, atunci inseamna ca Romania nu a deprins prima lectie a iesirii din dictatura: ii poti ierta, omeneste, pe tortionari, dar niciodata tortura.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PSD Dragnea partid , #presedinte