"Dosarul Revolutiei" se apropie de finalizare

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 00:20
3142 citiri
"Dosarul Revolutiei" se apropie de finalizare
Foto: Arhiva

"Dosarul Revolutiei" in care se judeca si cerceteaza evenimentele din decembrie 1989 se apropie de finalizare.

Cazurile sunt cercetate in prezent de procurorii de la sectia de urmarie penala si criminalistica, de la ICCJ, dupa ce magistratii militari au constatat ca nu doar soldatii se fac vinovati de moartea sau ranirea unor revolutionari.

Judecatorii de la sectia Parchetelor militare au trimis, in luna aprilie, "Dosarul Revolutiei" la procurorii civili, care judeca activitatea si actiunile desfasurate si de persoanele civile, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Din 2007 pana in prezent victimele si martorii interogati, au fost dusi pe teren, au fost examinate inscrisuri, fotografii, filmari si s-au facut reexaminari medico - legale.

Reprezentantii Ministerului Public mai anunta ca pe rolul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si al Parchetelor militare din teritoriu au fost inregistrate 4.495 dosare penale, din care in 2.894 de cauze au fost efectuate cercetari de catre Sectia Parchetelor Militare si Parchetul Militar Bucuresti, iar in 1.601 dosare de catre unitatile militare de Parchet din teritoriu.

In 3.135 s-a judecat uciderea sau ranirea unor persoane (818 dosare privind perioada 17 - 22.12.1989, iar 2.317 cauze privind perioada de dupa 22.12.1989).

Intr-un numar de 112 dosare, din totalul de 4.495 privind faptele de la revolutie, au fost trimisi in judecata sase generali, 32 de ofiteri, 9 subofiteri si 35 militari in termen din cadrul Ministerului Apararii Nationale, 12 generali, 73 de ofiteri, 8 subofiteri si un militar in termen din cadrul Ministerului de Interne si 69 civili.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#dosarul Revolutiei, #stadiu dosare revolutie 1989 , #revolutia