Elena Udrea, vizata de un nou dosar dupa ce DNA a reclamat-o pe motiv ca ar fi divulgat secrete de stat

Joi, 03 Iunie 2021, ora 11:30 6998 citiri
Potrivit avocatului Elenei Udrea, dosarul nu are sanse sa se incheie cu o trimitere in judecata deoarece nu poate fi probat caracterul secret al respectivelor documente FOTO Hepta

DNA a depus o plangere la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in care o acuza pe fostul ministru al Transporturilor Elena Tudrea ca ar fi divulgat informatii secrete de stat. Avocatul lui Udrea sustine ca plicul cu informatiile secrete a fost gasit in curtea locuinte clientei sale, arata o infestigatie Radio Europa Libera.

Totul a pornit la sedinta de judecata din decembrie 2020, cand, in dosarul finantarii campaniei electorale din 2009, Udrea a cerut ca sedinta sa fie declarata nepublica, pe motiv ca doreste sa arate judecatorului o serie de documente "strict secrete", mai arata sursa citata.

Instanta i-a acceptat cererea si Udrea a depus un plic deschis despre care a sustinut ca a intrat in posesia ei cu o zi inainte, iar documentele din el fac referire la activitatea a trei denuntatori din dosar. Potrivit unui participant la proces, documentele in cauza ar fi avut legatura cu o cerere anterioara a Elenei Udrea de a formula o adresa catre Seviciul Roman de Informatii (SRI) pentru a da relatii despre cei trei denuntatori ai ei, cerere respinsa la momentul respectiv de Curtea de Apel Bucuresti, relateaza Europa Libera.

In acest context, la termenul urmator a aparut plicul cu documente pe masa judecatorului. Instanta nu a primit la dosar documentele avand in vedere caracterul secret al acestora si a restituit plicul inculpatei.

Dupa sedinta de judecata, DNA a facut plangere la DIICOT impotriva Elenei Udrea pe motiv ca ar fi divulgat secrete de stat.

Avocatul fostului ministru al Dezvoltarii, Veronel Radulescu, admite ca Udrea a fost chemata si audiata la DIICOT in urma acestei plangeri, dar ca dosarul nu are sanse sa se incheie cu o trimitere in judecata deoarece nu poate fi probat caracterul secret al respectivelor documente.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News