Dorel Sandesc, dupa plecarea din Ministerul Sanatatii: Cer iertare pentru tot ce nu am reusit, pentru greselile facute

Joi, 17 Martie 2016, ora 19:45
2840 citiri
Dorel Sandesc, dupa plecarea din Ministerul Sanatatii: Cer iertare pentru tot ce nu am reusit, pentru greselile facute
Foto: Facebook/Dorel Sandesc

Medicul Dorel Sandesc, care a demisionat saptamana aceasta din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a publicat o scrisoare in care vorbeste, printre altele, despre problemele sistemului sanitar romanesc si in care cere iertare pentru tot ce nu a reusit sa faca.

Medicul timisorean a precizat, in scrisoarea publicata joi pe pagina sa de Facebook si preluata de Ora de Timis, ca a acceptat functia in Ministerul Sanatatii fiind constient cu ce avea sa se lupte.

"Am acceptat aceasta functie ca pe o curba de sacrificiu, cunoscand intim, din interior, pe propria piele, numeroasele probleme, lipsuri si suferinte ale sistemului sanitar romanesc, pe care le-am asumat fara a insista pe cautarea vinovatilor, pentru a incerca sa schimb ceva in bine. In aceasta perioada am constatat dimensiunea uriasa a oceanului de nevoi, precum si infricosatoarea forta a monstrului difuz al birocratiei", a scris Sandesc.

Medicul a marturisit ca regreta ca nu toate proiectele sale au avut succes, insa aminteste de pachetul de programe "Actiuni Prioritare", despre care spune ca a avut un impact benefic asupra calitatii ingrijirii pacientului. Pachetul, a subliniat Sandesc, are un rol important in capacitatea de raspuns a spitalelor in situatii speciale - cum ar fi atentate teroriste, dezastre naturale sau accidente cu multe victime-, fiind folosit inclusiv in cazul incendiului din Colectiv.

In incheiere, medicul a cerut iertare pentru ce nu a reusit sa indeplineasca la Ministerul Sanatatii si pentru greselile pe care le-a facut.

"Imi cer iertare pentru tot ceea ce nu am reusit, pentru greselile pe care fara indoiala ca le-am facut. Acest moment nu este unul de ruptura. Voi continua sa militez, ca medic, profesor, Presedinte al Societatii Romane de ATI, pentru profesia, colegii si pacientii nostri. Dl. Ministru si Ministerul Sanatatii vor avea in mine un partener, nu intotdeauna comod, dar mereu gata sa aduca o contributie din partea profesionistilor. Va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de mine si tinem aproape! Doamne ajuta!", a notat acesta.

Dorel Sandesc si-a depus demisia din Ministerul Sanatatii saptamana aceasta, declarand pentru Ziare.com ca pleaca din motive personale si doreste sa isi continue cariera medicala si universitara la Timisoara. El a fost numit prorector al UMF Timisoara.

Demisie in Ministerul Sanatatii: Dorel Sandesc renunta la functia de secretar de stat

Dorel Sandesc a fost numit in functia de secretar de stat in urma cu doi ani, dupa ce Raed Arafat a devenit seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta al MAI.

Sandesc a fost, din pozitia de secretar de stat, puternic implicat in gestionarea crizei cauzate de incendiul din clubul bucurestean Colectiv. Pe parcursul lunilor ce au urmat tragediei, el a iesit public de nenumarate ori pentru a infirma diverse zvonuri si teorii si pentru a explica situatia reala, fara a nega, insa, ca au fost si lucruri care nu au mers asa cum ar fi trebuit.

D. Sandesc, Ministerul Sanatatii: E o psihoza. Strada are dreptate. Infectiile sunt pretul pentru a salva Interviu

Ministerul Sanatatii: Mortalitatea ranitilor de la #Colectiv transferati in strainatate, mai mare decat a celor internati in tara

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dorel Sandesc scrisoare, #Dorel Sandesc iertare, #Dorel Sandesc demisie , #demisie
Comentarii