Diploma de excelenta de la prefectul de Prahova pentru Mircea Cosma, cercetat de DNA in doua dosare

Joi, 23 Iunie 2016, ora 23:29
5205 citiri
Diploma de excelenta de la prefectul de Prahova pentru Mircea Cosma, cercetat de DNA in doua dosare
Foto: observatorulph.ro

Prefectul judetului Prahova, Cosmin Georgescu, fost inspector antifrauda fiscala, i-a oferit, joi, la sedinta de constituire a Consiliului Judetean, o "diploma de excelenta" pentru intreaga activitate fostului presedinte al CJ Mircea Cosma, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie si cercetat in altul.

Mircea Cosma, care a detinut timp de trei mandate functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova, a primit diploma in aplauzele consilierilor PSD, ALDE si PMP prezenti la sedinta. Prefectul de Prahova s-a declarat onorat sa ii ofere diploma lui Cosma, informeaza News.ro.

"Sper ca noua conducere (...) sa mentina acelasi nivel competitiv cu care cetatenii judetului Prahova deja s-au obisnuit", a spus prefectul de Prahova, Cosmin Georgescu.

Din lipsa de cvorum, consilierii judeteni nu au putut fi validati.

Cosmin Georgescu a fost numit prefect de Prahova in luna martie, de catre premierul Ciolos. Pana in ianuarie 2015, Cosmin Georgescu a condus Directia Regionala Antifrauda Fiscala Suceava, ulterior fiind numit inspector general adjunct al Directiei Regionale Antifrauda 3 Alexandria.

Mircea Cosma a fost presedinte al CJ Prahova in mandatele 2000-2004, 2008-2012 si 2012-2016.

In februarie 2014, Mircea Cosma a fost retinut (foto) si pus sub urmarire penala de procurorii DNA Ploiesti intr-un dosar in care, ulterior, a fost trimis in judecata pentru luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu.

El este acuzat ca ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrari in care beneficiar este Consiliul Judetean. Procesul se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

De asemenea, Mircea Cosma este cercetat in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, fiind acuzat, alaturi de fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, si de deputatul Sebastian Ghita, de sprijinire a unui grup infractional organizat.

Procurorii DNA Ploiesti sustin ca presedintele CJ Prahova si cei doi parlamentari prahoveni s-au folosit de influenta pe care o au asupra conducerii SC Hidro Prahova SA, firma detinuta de Consiliul Judetean Prahova, pentru ca firma cumnatului lui Ponta sa poata frauda fonduri europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Cosma diploma excelenta prefect, #Mircea Cosma dosare penale , #prefect