Dineu regal la Peles la aniversarea Senatului

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 12:34
3563 citiri
Dineu regal la Peles la aniversarea Senatului
Foto: familiaregala.ro

Implinirea a 150 de ani de la infiintarea Senatului va fi celebrata si de Casa Regala a Romaniei.

Astfel, marti, 17 iunie, principesa Margareta il va reprezenta pe regele Mihai I in cadrul sedintei solemne a camerei superioare a Parlamentului.

La sedinta solemna vor lua parte si principele Radu si principele Nicolae.

Principesa Margareta va sustine un discurs in fata membrilor Senatului, informeaza familia regala pe site-ul oficial.

Alteta sa se va afla pentru a treia oara in fata Parlamentului Romaniei: la 25 octombrie 2011 a participat la discursul rostit de regele Mihai in fata celor doua Camere reunite ale Parlamentului, la implinirea varstei de 90 de ani, iar la 1 aprilie 2014, a reprezentat familia regala la sedinta solemna a celor doua Camere reunite ale Parlamentului cu ocazia implinirii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO.

IN cursul serii de marti, la ora 19, principesa Margareta si principele Radu vor oferi un dineu in onoarea Senatului Romaniei, la Castelul Regal Peles. Evenimentul va reuni conducerea Senatului. Elevii-bursieri ai programului "Tinere Talente" al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei vor sustine un recital de muzica clasica.

B.B.

Scandal pe aniversarea Senatului: PDL s-a razgandit si nu mai boicoteaza

Faptul ca presedintele Traian Basescu nu a fost invitat la ceremonia de aniversare a 150 de ani de la infiintarea Senatului a dus la o revolta de proportii in randul democrat-liberalilor, care au amenintat cu greva parlamentara, daca situatia nu se rezolva, spunand ca nu vor mai participa la nicio sedinta.

Dupa ce liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a explicat, miercuri dimineata, de ce nu l-a invitat pe seful statului la aniversarea institutiei, care va avea loc pe 17 iunie, PDL, sustinut de liberali, s-a aratat nemultumit si a cerut un vot in plen in acest sens, care insa nu a mai avut loc.

Pana la urma, PDL nu va mai recurge la greva parlamentara. Informatia a fost confirmata de liderul senatorilor democrat-liberali, Dumitru Oprea, care a precizat ca greva parlamentara a fost folosita "ca pe un element de negociere cu cei din Biroul Permanent al Senatului".

"Dar respectul nostru fata Senat e prea mare incat sa tratam cu neprezenta la evenimentele de marti si miercuri. Noi avem prea mult respect fata de Senatul asta care sarbatoreste 150 de ani", a declarat Dumitru Oprea, pentru Ziare.com.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Casa regala dineu Senat, #principesa Margareta aniversare Senat, #Senat dineu regal Peles , #Senat
Comentarii
Poza Safari
Safari
rank 5
Poza iancugheorghe
iancugheorghe
rank 5