Dezvaluiri pe surse din dosarul Doina Tudor: Transele de 100.000 de euro spaga erau prea mici

Sambata, 27 Februarie 2016, ora 17:18
4720 citiri
Dezvaluiri pe surse din dosarul Doina Tudor: Transele de 100.000 de euro spaga erau prea mici
Foto: Arhiva Ziare.com

Doina Tudor era nemultumita, potrivit declaratiilor din dosar, de faptul ca transele din banii primiti ca mita de la omul de afaceri Ilie Carabulea pentru fostul ei sot, Daniel George Tudor, nu depaseau valoarea de 100.000 de euro.

Surse judiciare sustin ca la dosar ar fi depuse ca probe planse fotografice aferente privind aspecte relevante dintr-un numar de cinci agende apartinand lui Ilie Carabulea, dar si interceptari ale unor convorbiri telefonice si purtate in mediul ambiental, precum si inregistrari audio si video, printre care si discutii dintre omul de afaceri si Ovidiu Marian purtate in mod disimulat, in sensul in care sumele ce urmau a fi remise erau denumite "tratament", iar persoana la care acesta intervenea era denumit "doctor".

Senatorul Doina Tudor negocia mita in Senat: Folosea nume de cod "tratament" sau "doctor"

Conform unor surse judiciare, senatorul Doina Tudor si Marian Ovidiu (secretar general al Senatului in perioada decembrie 2012 - ianuarie 2014) ar fi intermediat, in anul 2013, primirea a aproximativ 500.000 de euro de la Ilie Carabulea, pentru ca Daniel Tudor, presedinte la acea vreme al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sa il ajute pe omul de afaceri in legatura cu un control efectuat de CSA la SC Carpatica Asig SA, unde era actionar majoritar.

Marian Ovidiu le-ar fi dat amanunte procurorilor despre intalnirile pe care le-a avut cu Ilie Carabulea sau cu Doina Tudor (sotia lui Daniel Tudor pana in 2014).

Astfel, au mentionat sursele, Marian Ovidiu ar fi relatat ca, dupa ce a fost numit secretar general al Senatului, in ianuarie-februarie 2013, s-a intalnit cu Carabulea in biroul lui din cladirea Senatului, ocazie cu care acesta i-ar fi spus ca are probleme cu societatea de asigurari si ca are nevoie de ajutor, deoarece exista un control din partea CSA, care viza sumele de reasigurare detinute de societate.

Secretarul general al Senatului i-ar fi promis lui Carabulea ca il va ajuta, dupa care ar fi mers la biroul lui Daniel Tudor din sediul CSA, unde acesta din urma a scris pe un biletel cifra de 3.000.000 de euro, suma ce trebuia platita de omul de afaceri.

Marian Ovidiu ar fi recunoscut in timpul anchetei ca a primit in total de la Ilie Carabulea suma de 500.000 de euro, din care el si-a insusit 200.000 de euro.

Aceleasi surse au mentionat ca prima transa de 200.000 de euro (bancnote in cupiura de 500 de euro) i-a fost data de Carabulea in sediul unei banci, dupa care Marian Ovidiu l-a chemat pe Daniel Tudor la locuinta lui situata in centrul Capitalei.

El ar fi relatat ca a pus 100.000 de euro intr-o punga de cadouri, a coborat in strada si s-a urcat in masina lui Daniel Tudor, marca Porsche, unde i-a inmanat acestuia banii.

Ulterior, Daniel Tudor i-ar fi spus lui Marian Ovidiu ca urmatoarele transe trebuie sa-i fie trimise prin intermediul sotiei sale, senatorul Doina Tudor. In consecinta, peste cateva zile, Marian Ovidiu ar fi contactat-o telefonic pe Doina Tudor, iar aceasta s-ar fi deplasat in zona in care el locuia, banii fiind dati tot in masina, respectiv echivalentul in lei al sumei de 100.000 euro.

Cu acest prilej, Marian Ovidiu a sustinut ca ar fi avut o discutie cu Doina Tudor, in timpul careia aceasta si-ar fi manifestat "nemultumirea legata de faptul ca Ilie Carabulea nu aduce sume mai mari de bani si ca in ritmul in care acesta remitea banii, conform intelegerii, Daniel George Tudor nu-i va putea oferi ajutorul asteptat".

Dupa ce ar fi primit banii, Daniel Tudor si-a respectat promisiunea, astfel incat controlul efectuat de CSA la Carpatica Asig a fost suspendat.

In continuare, au aratat sursele, Marian Ovidiu ar fi explicat ca i-ar fi mai dat Doinei Tudor o a treia transa de 100.000 de euro (bani bagati intr-o punga de cadouri) chiar pe strada in fata locuintei acesteia situata in zona Aviatorilor.

Denuntatorul a fost supus la detectorul cu minciuni

Pentru a verifica informatiile date de Marian Ovidiu, conform surselor, anchetatorii l-au pus pe acesta sa faca o recunoastere in teren a locurilor unde a dat efectiv banii lui Daniel Tudor si sotiei acestuia.

De asemenea, el a fost supus la detectorul cu minciuni, iar rezultatele testului poligraf au relevat ca Marian Ovidiu nu a prezentat modificari specifice comportamentului simulat.

Mai mult, au aratat sursele, in baza unor mandate de supraveghere emise de un judecator Doina Tudor si Marian Ovidiu ar fi fost inregistrati ambiental, pe 7 decembrie 2015, chiar in sediul Senatului.

In cadrul intalnirii, Marian Ovidiu ar fi anuntat-o pe Doina Tudor ca Ilie Carabulea vrea inapoi cei 500.000 de euro dati ca mita in anul 2013 si ca trebuie sa ia neaparat legatura cu Daniel Tudor.

In cadrul discutiei cu Marian Ovidiu, Doina Tudor ar fi spus ca nu mai stie nimic de Daniel Tudor, dupa ce au divortat in anul 2014, fiind nemultumita ca acesta nu se mai intereseaza de fiica lor.

Anchetatorii ar fi retinut, in documentele de la dosar, ca Doina Tudor l-a mintit pe Marian Ovidiu ca nu mai are nicio legatura cu Daniel Tudor, deoarece chiar a doua zi, ea ar fi trimis o masina sa il ia pe fostul sot si sa il aduca la Senat. Cei doi au avut o intalnire, prilej cu care Doina Tudor l-ar fi avertizat in legatura cu solicitarile lui Marian Ovidiu.

Imediat dupa aceasta intalnire, ar fi avut loc o noua discutie care ar fi fost inregistrata in mediul ambiental, in sediul Senatului, intre Doina Tudor, Daniel Tudor si Ovidiu Marian.

Daniel Tudor ar fi incercat sa amane discutia pentru a castiga timp si pentru a-si construi o strategie de aparare, nefiind dispus sa restituie nicio suma de bani. La scurt timp, temandu-se ca nu si-a formulat o aparare clara in cadrul dialogului cu Marian Ovidiu si banuind ca este monitorizat, el ar fi contactat un fost secretar al CSA, reiterand ca el este cel care l-a dat afara din birou pe Ilie Carabulea si ca este posibil ca Marian Ovidiu sa fi pretins de la Carabulea.

Ulterior, in timpul audierilor de la DNA, Daniel Tudor ar fi negat toate acuzatiile. Desi initial el a fost de acord cu testarea comportamentului simulat, in 17 februarie 2016, a motivat ca a ingerat medicatie incompatibila cu efectuarea acestui test, iar pe 18 februarie 2016 a refuzat efectuarea testului poligraf, motivand probleme de sanatate.

Senatorul Doina Tudor scapa de arest (Video)

In acest dosar, Doina Tudor este cercetata, sub control judiciar, pentru complicitate la luare de mita, Daniel George Tudor pentru luare de mita, iar Ovidiu Marian este acuzat de trafic de influenta. Ultimii doi se afla in arest la domiciliu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Doina Tudor spaga Senat, #dosar mita senator Doina Tudor , #senatori