Proiectul privind desfiintarea Sectiei Speciale se dezbate joi in Senat

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 07:59
Autor: Alina Toma
Proiectul privind desfiintarea Sectiei Speciale se dezbate joi in SenatDesfiintarea Sectiei Speciale intra in dezbatere FOTO Facebook/Senatul Romaniei

Comisia juridica a Senatului urmeaza sa inceapa, joi, dezbaterile asupra proiectului de lege al Guvernului privind desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Deputatii au adoptat, pe 24 martie, in plen, proiectul privind desfiintarea SIIJ, cu mai multe amendamente, printre care si unul al deputatului minoritatilor nationale Ionel Stancu, care prevede ca magistratii pot fi trimisi in judecata doar cu incuviintarea CSM.

Senatorii PSD s-au opus miercuri, in plen, aprobarii procedurii de urgenta pentru dezbaterea proiectului, solicitand o analiza detaliata a actului normativ dupa primirea avizului Comisiei de la Venetia.

Senatorii urmeaza sa se pronunte asupra acestei solicitari in sesiunea de vot final de lunea viitoare.

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scantei, a sustinut ca desfiintarea SIIJ va fi un argument pentru ridicarea, anul acesta, a MCV pentru Romania.

"PNL sustine procedura de dezbatere in regim de urgenta a proiectului de desfiintarea SIIJ, pentru ca, prin opiniile emise in 2018 si 2019, Comisia de la Venetia a solicitat expres Legislativului sa revina asupra acestei anomalii legislative pe care a creat-o PSD-Dragnea si, da, Guvernul da curs tuturor recomandarilor avute in vedere de Comisia de Venetia in rapoartele MCV. Desfiintarea sectiei speciale va fi un argument forte pentru Romania in relatia cu Comisia Europeana pentru ridicarea MCV anul acesta", a spus Scantei.

 Articol citit de 1473 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  niculaeda
  08.04.2021, 11:04
  @medgidiotnicolai 08.04.2021, 10:06
  "ia in dicutie proiectul de lege"

  - Ja mo ! ­čśź
  Gile
  08.04.2021, 10:21
  Foarte simplu
  Ce spune Sputnik ?
  "Problema e la PSD, care trebuie s─â organizeze un lobby suficient de puternic pentru a bloca desfiin╚Ťarea Sec╚Ťiei ÔÇô sau, in caz contrar, s─â formuleze un atac pertinent la Curtea Constitu╚Ťional─â.
  In caz contrar, PSD va confirma faptul c─â toat─â "opozi╚Ťia" este doar de form─â. Ceea ce nici nu ar fi de mirare, mai ales c─â ins─â╚Öi Ambasada SUA se implic─â, total ilegal, in desfiin╚Ťarea Sec╚Ťiei. Ceea ce, desigur, PSD NU vede!"

  Ha, ha, ha !
  Durere mare la rusofili !

  https://youtu.be/3_eBmhBIGLE
  GileIMBECILUL
  08.04.2021, 11:44
  File , bey postac bolnav cu bibilica
  daca nu zi ce halo , meri la cantina din fundul gradinii ­čśü­čĄú
  BaronulRed
  08.04.2021, 08:26
  #CeVaMaiPlaceSaFitiProstiti
  De ce atata grab─â? P─âi dac─â este ordin de la Sistem, magistra╚Ťii trebuie controla╚Ťi politic de c─âtre cine trebuie, ce atata independen╚Ť─â!
  z123456
  08.04.2021, 09:59
  mai baroane, esti tare!
  tu spui: "magistra╚Ťii trebuie controla╚Ťi politic de c─âtre cine trebuie, ce atata independen╚Ť─â"
  Ai spus-o fara sa gandesti prea mult printule pentru ca acest "cine trebuie" spune multe. Adica trebuie sa fie psd-ul, ca pana acum, si nu altii sau, Doamne fereste, sa fie justitia independenta...
  giorgica.soros
  08.04.2021, 08:35
  Bah, tu nu intelegi
  ca justitia trebuie sa fie ca apa; incolora, inodora si mai ales insipida.
  #FaraJustitiePolitizata
  Grebla
  08.04.2021, 08:12
  asa da !
  Scapati toti basma curata si cu pensiile intregi .
  mama voastra de bagabonti !
  medgidnicolai
  08.04.2021, 10:06
  de ce atat graba
  in spalarea procurorului sef european luluta kovesi care este pusa sub invinuire in doua dosare din 16. cred ca mister habarnist stelica ionica va trebui sa raspunda. alaturi de altii, in viitor, pentru favorizarea infractorului. comisia de la venetia ia in dicutie proiectul de lege privind desfiintarea sa in luna iulie 2021. daca tot ati invocat punctul de vedere al comisiei de la venetia, in proiectul de lege, sa asteptam sa se pronunte intai aceasta comisie. sau nu conteaza.
  pufulica
  08.04.2021, 08:35
  Pe sestake se pregateste vaccinarea prin sodomizare,a tuturor
  magistratilor . Nu intri in instanta nevaccinat,cu certificat de vaccinare autentificat de Arafat si Bulai !