Deutsche Welle: Cum ne furam singuri votul

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 16:06 1964 citiri

Referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu este departe de a-si fi incheiat consecintele.

Actiunea procurorilor de anchetare a fraudelor electorale comise la acest scrutin este una fara precedent, prin amploarea ei. Intreg dosarul "cauzei" pare a fi unul complex, chiar daca, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Public, numarul de dosare referitoare la referendum (632) este mai mic decit cele de la alegerile locale din iunie sau de la alegerile parlamentare si prezidentiale din 2008 si 2009.

Indiciile unei fraudari masive au pornit mai intii de la acele cazuri in care in unele localitati rurale s-au inregistrat prezente la urne chiar si de 200%, zonele respective neavand nici un potential turistic care sa justifice abundenta listelor suplimentare, scrie Deutsche Welle.

Un alt indiciu a fost votul masiv intre orele 20.00 si 23.00 cu precadere in mediul rural din sudul tarii, acolo unde baronii locali ai USL au reusit sa realizeze procente de participare intre 70 si 80 la suta. Cine crede ca taranii se duc la sectiile de votare in proportie de masa dupa lasarea intunericului inseamna ca nu cunoaste satul romanesc si ritmul de viata al taranului roman. Chiar si al acelui taran care il uraste de moarte pe Traian Basescu.

Citeste mai mult despre Cum ne furam singuri votul pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News