Desi si-a prezentat raportul, Comisia de ancheta pe prezidentiale mai lucreaza 2 luni. Dragnea si Tariceanu au sesizat CCR

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 16:47 2877 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Activitatea Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 a fost prelungita cu 60 de zile, printr-o hotarare a Birourilor Permanente Reunite.

"Avand in vedere complexitatea activitatii comisiei parlamentare de ancheta si faptul ca activitatea acesteia a fost blocata prin refuzul domnului Augustin Lazar - procuror general al Parchetului de pe langa ICCJ de a pune la dispozitia comisiei parlamentare de ancheta dosarul nr. 213/P/2017 clasat, in vederea stabilirii adevarului cu privire la aspecte ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential, precum si de refuzul doamnei Laura Codruta Kovesi, Procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie de pe langa ICCJ NA, de a raspunde la intrebarea daca a fost prezenta in seara de 6 decembrie 2009 in casa domnului Gabriel Oprea, solicitam prelungirea cu inca un termen de 60 de zile a activitatii comisiei in scopul indeplinirii obiectivelor prevazute in hotararea de constituire prin propunerea de modificare a Hotararii Parlamentului Romaniei nr.39/2017", se arata in solicitarea de prelungire a termenului, aprobata miercuri de Birourile Permanente reunite.

Kovesi explica, intr-o scrisoare de 7 pagini, de ce nu s-a dus in fata comisiei parlamentare de ancheta

O decizie finala a fost luata in cadrul sedintei plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Citeste si Gafa la comisia de ancheta: SMS cu "indicatii pretioase" despre cum sa manipuleze stirile, trimis chiar jurnalistilor

Aflat la Palatul Parlamentului, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a fost intrebat de jurnalisti daca membrii comisiei spera ca prin prelungirea activitatii vor reusi sa obtina mai multe decat in primele 60 de zile, de exemplu audierea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Ei spera si noi le-am dat aceasta aprobare sa se mareasca termenul, perioada de functionare. In acelasi timp si eu, si dl Tariceanu astazi am sesizat CCR cu privire la un posibil conflict de natura constitutionala intre Parlament si Ministerul Public", a anuntat Dragnea.

Intrebat daca ar fi posibil sa schimbe legea pentru a o obliga pe Kovesi sa vina la audieri, Liviu Dragnea a replicat: "Nu facem o lege pentru un om, indiferent cat ar fi de important".

Liderul PSD a refuzat sa spuna care sunt motivele invocate in sesizarea adresata CCR.

"O sa aveti acces la sesizare, e destul de plina de informatii, e bine sa o cititi pe toata (...) Decizia a fost luata de saptamana trecuta, astazi efectiv am avut forma finala si am semnat-o - eu separat, dl Tariceanu separat, dar textele sunt practic identice", a spus liderul PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News