Deshumarea raposatului referendum pentru necropsie (Opinii)

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 22:27
4122 citiri
Deshumarea raposatului referendum pentru necropsie (Opinii)
Foot: Libertatea

Din punctul de vedere al Constitutiei, referendumul de anul trecut, invalidat de Inalta Curte definitiv si irevocabil, este un mort ingropat cu acte in regula, de care ar fi chiar jenant sa-ti mai aduci aminte, fara sa-ti roseasca obrazul.

Partea jenanta este aceea ca organizatorii puteau castiga partida intr-o veselie, daca nu s-ar fi jucat de-a v-ati referendumul in curtea scolii, in loc sa fi organizat treaba ca niste oameni maturi, cu mintea coapta si cu scaun la cap, nu cu sezlong la acea parte, unde mai mult te odihnesti, decat gandesti.

Partea si mai jenanta este ca acum, dupa un an, cand corpul neinsufletit a inceput sa intre in putrefactie, iar daca scormonesti groapa, dai ocazie sa iasa de acolo duhori capabile sa polueze o jumatate de continent, Antenele au demarat noi spectacole cu comperi adusi sa puna intrebari insinuante si cu yesmani adusi sa dea exact raspunsurile asteptate, fara teama ca in livingurile telespectatorilor pot ajunge mirosuri urate.

Ultima carte a lui Crin Antonescu

Ce fac Antenele, le priveste pe ele, e dreptul lor sa adune analistii la discutii si chiar sa rasplateasca regeste clientii de serviciu. Au de unde, intrucat incaseaza imparateste tot laudand tigai, proslavind licori sau preamarind un elixir facut anume ca sa nu te mai apuce nevoia la toaleta, pe neasteptate.

Dar nici nu-mi pot inchipui ca se face atata panarama, doar pentru a-l cadorisi cu timpi de antena pe ghidusul senator Ghisa, si inca alte cateva persoane mai mult sau mai putin anonime, care ii tin isonul.

Mai curand as zice ca bataiosul Ghisa este ultima carte a lui Crin Antonescu, cel care a pierdut trenul anul trecut si care spera sa apuce macar anul acesta unul, intrucat in cel de anul viitor nu se stie cati vor mai incape in vagoane, daca ajung tixite.

Nu e deloc anormal sa-si joace Crin Antonescu ultima carte. El simte de pe acuma pericolul europarlamentarelor, unde liberalii vor defila singuri si nu se stie daca, numarand cati au fost inainte de alegeri si cati au mai ramas dupa, vor mai fi asa incantati de prestatia liderului pe care singuri si l-au ales.

Cine inhata partea leului

Are Crin atata fler, ca sa simta ca liderii PSD merg separat in alegeri nu ca sa le aduca liberalilor vreun avantaj, ci ca sa-si inhate dansii partea leului si sa-i lase pe liberali cu buzele umflate. Multi din ei se vor intreba chiar la ce le-a trebuit coalitie, daca au ajuns exact acolo de unde au plecat si poate chiar mai rau.

Nu vreau sa fiu malitios, dar n-as scapa din vedere faptul ca au plecat de la Tariceanu, de la Quintus si de la Stoica dar au ajuns la Crin Antonescu. Bine zic francezii atat de frumos, cu vorba lor aproape intraductibila: merde!

Copilotul Ponta se afla insa intr-o situatie paradoxala. Cand e la Bucuresti trebuie sa dea cu barda in referendum ca sa nu para ca a trecut cu arme si bagaje la inamic, iar cand e la Berlin trebuie sa se inchine la referendum ca la icoana, ca sa mimeze statul de drept.

Adevarul ei ca domnului Ponta ii convin amandoua ipostazele. Pe de o parte, necropsia referendumului sugerata de Ghise, are darul sa prelungeasca discutiile la respectivele Antene, dandu-le liberalilor impresia ca se intampla ceva si ca lucrurile iau o anumita intorsatura.

Pe de alta parte, nu exista nicio intorsatura. Pentru PSD, referendumul este avantajos asa cum a iesit. Pe baricadele lui, Ponta a dat din coate ajungand sus, Crin a alunecat pe topogan in necunoscut, iar trendul continua implacabil.

Planul B

In plus, referendumul exclude niste alegeri prezidentiale anticipate, acordandu-i un timp generos lui Crin Antonescu sa continue scaderea in sondaje, festelirea imaginii si - in cele din urma - prabusirea ineviatbila, dupa europarlamentarele care vor arata adevaratul raport de forte nu numai intre PNL si PSD, dar mai ales intre Crin si Ponta.

Acest raport ar putea dovedi ca PSD este destul de tare, ca sa-si asume si presedintia, si guvernul. Nu-l putem suspecta pe Ponta ca ravneste le presedintie, dar atunci cand esti bine cotat si cand partidul te roaga, ar trebui sa te cheme Haplea ca sa faci nazuri.

Asta, cu atat mai mult cu cat nu exclud varianta ca PSD coace inca de pe acum planul B, cu un nume de eventual premier in cazul cand ajunge Ponta la Cotroceni sau unul de eventual presedinte, daca Ponta tine sa ramana premier - ceea ce s-ar putea sa-I placa.

Culmea este ca domnul Antonescu va trebui sa nu faca nici el cine stie ce nazuri si sa spuna merci daca-l lasa Ponta presedinte la Senat. Pentru un fost repetent, este destul de onorabil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Victor Ponta premier, #Crin Antonescu presedinte Senat, #Ioan Ghise senator , #referendum
Comentarii
Poza Bazil51
Bazil51
rank 3
Poza conti
conti
rank 5
..corpul neinsufletit a inceput sa intre in putrefactie,