Desfiintarea Inspectiei Muncii, adoptata tacit de deputati - scandalul continua

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 16:38
4860 citiri
Desfiintarea Inspectiei Muncii, adoptata tacit de deputati - scandalul continua
Foto: Arhiva / B1TV

Deputatii au adoptat tacit, miercuri, ordonanta de urgenta 86/2014 prin care se desfiinteaza Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala si se infiinteaza Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala, care face obiectul unei motiuni simple depuse de PNL

Printre alte prevederi ale acestei ordonante se afla si infiintarea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin comasarea Inspectiei Muncii si Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala.

Guvernul, dat in judecata de sindicate: Este inacceptabil!

In subordinea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala se infiinteaza, la nivelul fiecarui judet si al municipiului Bucuresti, directii judetene si a municipiului Bucuresti de munca si securitate sociala, prin preluarea atributiilor si structurilor de la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene si a municipiului Bucuresti si de la inspectoratele teritoriale de munca.

In subordinea Agentiei Nationale pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala se preiau Centrul de monitorizare a unitatilor cu risc profesional si Centrul de pregatire si perfectionare profesionala al Inspectiei Muncii, institutii cu personalitate juridica, finantate din venituri proprii, precum si "Revista Obiectiv", finantata integral din venituri proprii.

Deputatii liberali au criticat aceste prevederi ale ordonantei si au initiat o motiune simpla pe acesta tema la adresa ministrului muncii Rovana Plumb, intitulata "PSD guverneaza la negru, totul pentru PSD, nimic pentru cetateni".

PNL a depus motiunea simpla "PSD guverneaza la negru"

Purtatorul de cuvant al deputatilor liberali, Cristina Pocora, a anuntat in urma cu o saptamana ca motiunea este adresata ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Ea a precizat ca, prin depunerea acestei motiuni, ministrul Plumb "va fi obligata sa se prezinte in fata deputatilor" si nu va mai ignora invitatia adresata de cinci luni de PNL de a prezenta membrilor Comisiei de Munca a Camerei Deputatilor prioritatile ministerului pe care il conduce.

Potrivit Cristinei Pocora, deputatii PNL sunt nemultumiti masurile luate de Guvern "in detrimentul pietei muncii si (...) in detrimentul cetatenilor si al categoriilor defavorizate".

Ea a explicat ca subiectul motiunii pleaca de la art. 5 al OUG 86/2014 prin care Guvernul desfiinteaza Inspectia Muncii si Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, urmand sa formeze, prin comasare, "un mamut" - Agentia Nationala pentru Inspectia Muncii si Securitate Sociala.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#deputati adoptat tacit inspectia muncii, #ordonanta desfiintare inspectia muncii , #deputat